V Novém Lískovci vznikne veřejné multifunkční hřiště

Brno, 5. května 2020 – V Novém Lískovci vznikne díky projektu Dáme na vás venkovní hřiště s BMX dráhou, pískovištěm a sportovištěm pro veřejnost. Nápad vybudovat hřiště v Novém Lískovci pochází od pana Jaroslava Kovaříka. Cílem projektu je vytvořit zábavné přírodní hřiště v původně neudržovaném místě, které se nachází na okraji veřejného sportovního areálu Pod Plachtami v Brně v Novém Lískovci.

verejne hriste novy liskovec

Brněnští radní schválili tento záměr a výzvu pro podání nabídek na veřejnou zakázku v rámci projektu participativního rozpočtu.

„Navržené místo po vyčištění a úpravě zeleně poskytne dostatečně velký a od ruchu ulice svahem chráněný prostor pro příjemné trávení volného času. Současně bude také zmodernizován celý areál včetně sportoviště. Návrh projektu, který obdržel 1832 hlasů obyvatel Brna, počítá i s umístěním prolézací zábavné konstrukce v upraveném svažitém terénu pod ulicí Svážná a také se soustavou prvků pro cvičení určených pro starší děti a dospělé. V místě sportoviště budou vysazeny desítky nových stromů, keřů a rostlin tak, aby oddělily areál od silnice vedoucí do Kohoutovic,“ uvedl náměstek primátorky města Brna Tomáš Koláčný.

Participativní rozpočet, který je jedním z projektů vznikajících v rámci konceptu Chytré Brno, se snaží zapojit občany města do rozhodování o veřejných financích a podpořit rozvoj občanské společnosti. Každý může podávat své návrhy, co za danou částku zrealizovat.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...