Karel Abraham se na letišti znovu utká s letadlem a závodními auty

Brno, 23. května 2013 - Jezdec MotoGP Karel Abraham se v neděli 26. května zúčastní exhibiční show na Dětském dnu na Letišti Brno. Na motocyklu Aprilia Tuono se postaví na start netradičního závodu proti akrobatickému letadlu SU-31 pilotovanému českým reprezentantem v akrobatickém létání Janem Adamcem a dvojici závodních vozů – Porsche 911 GT3 RSR Tomáše Mičánka a formulovému speciálu Radical SR5 Jiřího Mičánka ml.

abaja-karel-Abraham

Brněnský motocyklový závodník se na start podobného „závodu“ postaví už podruhé. V loňském roce se o vítězství porval s Porsche 911 GT3 Cup pilotovaným Tomášem Mičánkem a proudovým letounem L-29 Delfín. „Papírově se teď proti nám postaví pomalejší stroj, ale porazit jej paradoxně bude mnohem těžší, protože je o hodně mrštnější,“ spekuluje Karel Abraham. A těžší bude konkurence i mezi auty. „Tentokrát pojedeme s Porsche ve verzi RSR. Je to to nejrychlejší Porsche, které máme k dispozici,“ vypočítává manažer týmu Mičánek Motorsport Jiří Mičánek st.. Černým koněm závodu pak bude formulový vůz Radical. Velmi lehký a svižný otevřený britský sporťák dokáže na Masarykově okruhu zajíždět časy jen o několik vteřin pomalejší než závodní speciály MotoGP. Jeho předností je extrémní zrychlení, není ale schopen vyvinout tak vysokou maximální rychlost jako soupeři.

Abraham pojede na motocyklu Aprilia Tuono, jednom z vrcholových modelů značky, jejíž barvy pod názvem ART (Aprilia Racing Technology) hájí v královské kubatuře MotoGP. „Je to naháč, takže to pro mě bude kvůli odporu vzduchu těžší než na kapotované motorce. V cíli bychom se mohli přiblížit rychlosti 300 kilometrů v hodině,“ odhaduje brněnský jezdec, který na letišti představí i svůj závodní speciál ART, s nímž jezdí v MotoGP.

Exhibice odstartuje v neděli po 15. hodině na ranveji Letiště Brno. Předcházet jí budou autogramiády všech zúčastněných závodníků v 11.00 a v 14.00. Vstup na Dětský den je zdarma.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...