Brněnské volejbalistky zaskočily vedoucí tým polské Orlen Ligy

Brno, 25. října 2012 – V úvodním kole Poháru Evropská volejbalová konfederace CEV přivítaly včera hráčky brněnského Volejbalového klubu Královo Pole aktuálního leadera polské ligy BKS Aluprof Bielsko-Biała. Zápas nakonec vyhrály favorizované Polky (průměrný sázkový kurs 5,50 : 1,11), avšak Brňanky dokázaly soupeře potrápit a dokonce mu vzaly i jeden set.

volejbalistky_CEV_250

Dle očekávání začalo utkání vcelku jednoznačnou výhrou hráček Bielsko-Biała, které získaly úvodní set 20:25. V druhém dějství se Brňankám podařil hlavně díky kvalitnímu podání rychlý tříbodový nástup, avšak průběh setu se obrátil v debakl v podobě pouhých devíti získaných bodů pro domácí.

Favorizovaným Polkám fungovalo vše dle plánu, v každé z herních činností dominovaly. Brno předvádělo do této chvíle tragický příjem, útoky hostujícího týmu, obzvláště ty vedené středem, byly zdrcující. Oproti všem očekáváním však zahodily hráčky Králova Pole počáteční ostych a ve třetím setu připravily nečekaný obrat.

Od tohoto okamžiku Brňanky začaly předvádět publiku, že volejbal umí. Soupeře drtily přesným podáním i umístěnými smeči, úspěšnost bloků prudce stoupala a i hra v poli se zlepšila. Evidentně zaskočené soupeřky zkoušely kde co, ale rozjeté Brno ve třetím setu nezastavily.

volejbalistky_CEV_468

Se čtvrtým setem nepočítali ani organizátoři, a tak si hráči futsalových týmů Tango Brno a Nejzbach Vysoké Mýto, kteří se mezitím objevili v hale, museli na svůj plánovaný zápas počkat o půl hodiny déle. Volejbalistky Brna mezitím odhodlaně nastoupily do dalšího dění. Ve čtvrtém setu vedly až o 5 bodů, avšak koncovka se jim už tak nevydařila. Polky nakonec vyhrály set 23:25 a celý zápas 1:3 a do odvety (31. října) nastoupí s jasným náskokem.

Utkání ukázalo třem stovkám nadšených diváků, že i s evropským velkoklubem můžou volejbalistky Brna hrát vyrovnanou partii. Atmosféru skvěle gradoval hlouček polských fanoušků s bubny a vlajkami, zahanbit se ale nedali ani místní s vydatnou podporou bubeníků „vypůjčených“ od fanklubu FC Tango. Spolu se vstupem zdarma byl středeční večer skvělou pozvánkou k dalším volejbalovým kláním.

Volejbalový klub Královo Pole – BKS Aluprof Bielsko-Biała     1:3

Sety

0:1 (20:25)
0:2 (9:25)
1:2 (26:24)
1:3 (23:25)

Sestavy

Královo Pole: Věra Marešová, Sabina Menšíková, Martina Michaliková, Sandra Onderková, Kamila Součková, Romana Staňková, Marie Toufarová, Klára Vyklická, Krystýna Zoulová
Bielsko-Biała: Monika Czypiruk-Solarewicz, Helena Horká, Koleta Łyszkiewicz, Sylwia Pelc, Ewelina Sieczka, Marta Szymańska, Gabriela Wojtowicz, Mariola Wojtowicz, Joanna Wołosz

Rozhodčí:
Peter Höger (SR), Ivana Bartula (Bosna i Hercegovina)
Čas: 101 minut
Diváků: 300

 

red


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...