Abraham skončil v kvalifikaci na Velkou cenu poslední

Brno, 13. srpna 2011 (MEDIAFAX) - Karel Abraham obsadil v sobotní kvalifikaci na Velkou cenu České republiky silničních motocyklů ve třídě MotoGP poslední 17. příčku. Nejrychlejší byl Španěl Dani Pedrosa, který si vyjel pole position pro nedělní závod.

08-motorka1-250

Abraham ztratil v kvalifikaci na nejlepšího jezdce 2,286 vteřiny a na svou premiéru v MotoGP na domácí trati se vydá ze šesté řady.

Pedrosovi budou dělat společnost na startu v první řadě úřadující světový šampion a obhájce loňského prvenství na Masarykově okruhu Jorge Lorenzo ze Španělska se současným lídrem MS Australanem Casey Stonerem. Sedminásobný vítěz brněnského závodu Valentino Rossi zajel šestý nejlepší čas.

Kvalifikace se nezúčastnil Američan John Hopkins, který se zranil v sobotním třetím volném tréninku.

Jezdci MotoGP obstarají v neděli vyvrcholení Velké ceny České republiky. Jejich bitva o mistrovské body začne ve 14 hodin.

MS silničních motocyklů, Velká cena České republiky (Brno, Masarykův okruh):

MotoGP:
Kvalifikace: 1. Pedrosa (Šp./Honda) 1:56,660, 2. Lorenzo (Šp./Yamaha) +0,044, 3. Stoner (Aust./Honda) +0,200, 4. Spies (USA/Yamaha) +0,518, 5. Simonceli (It./Honda) +0,691, 6. Rossi (It./Ducati) +0,707, ...17. ABRAHAM (ČR/Ducati) +2,286.

Zbývající sobotní program:
15.10 - 15.55: Moto2 - kvalifikace

Petr Říha

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...