Tři otázky pro Mgr. Petra Hladíka, kandidáta za KDU-ČSL číslo 10

Petru Hladíkovi je 29 let, je ženatý a má dvě děti. Absolvoval Fakultu informatiky Masarykovy univerzity, pracuje jako certifikovaný projektový manažer v menší brněnské firmě. Je předsedou Mladých lidovců a zastupitelem MČ Brno-sever.

hladik-kducsl-rozhovor250

Vaše strana se před nedávnem znovu dostala do Poslanecké sněmovny a do vlády, ale je zde tou menší stranou, která spíš vyvažuje síly. Není to tak i v EP? Nebude váš europoslanec pouze tzv. poslancem do počtu?

KDU-ČSL je už 18 let součástí Evropské lidové strany, která je největší frakcí Evropského parlamentu. Zuzana Roithová i další europoslanci lidovecké frakce patří dlouhodobě k těm nejaktivnějším a dokázali, že jejich hlas je na půdě Evropského parlamentu slyšet.

Proč kandidujete do EP a co můžete z Evropského parlamentu u nás v České republice ovlivnit?

Evropská unie není nic vzdáleného. Často se setkávám s dělením „my", tedy Česká republika, a „oni", tj. Evropská unie, ale tak tomu není. My jsme součástí EU. Neexistuje nic jako „zlá Evropa" a „hodné Česko". Problémy při čerpání evropských dotací a korupce ve výběru dodavatelů jsou způsobeny nekompetentností českých úředníků, ne Evropskou unií.

Evropský parlament určuje legislativu, která ovlivňuje naše zákonodárství, život jednotlivců, celých společenství i firem. Zhruba 50 % legislativy je v současné době přejímáno z EU.

KDU-ČSL zveřejnila program, se kterým jde do voleb. Na co konkrétního byste se chtěl zaměřit Vy?

Jako pracující otec rodiny vím, že děti jsou to nejdůležitější, co máme. Chtěl bych se zasadit o zvýhodnění částečných pracovních úvazků, aby rodiče mohli s dětmi trávit více času. Jsem si také vědom toho, že v současnosti jsou naše děti do značné míry manipulovány reklamou, a budu tedy usilovat, aby byla reklama zaměřená na děti účinněji regulována. Také se soustředím na to, aby byla prosazena povinná roční praxe pro všechny absolventy učilišť, středních i vysokých škol.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...