Radní budou v centru podávat charitativní polévku pro slepecké psy

Brno, 22. prosince 2011 (MEDIAFAX) - Brněnští radní budou den před Štědrým večerem na náměstí Svobody podávat charitativní polévku. Výtěžek z páteční akce poputuje na zajištění části krmiva pro budoucího vodicího psa, řekl náměstek primátora Oliver Pospíšil (ČSSD), který bude polévku kolemjdoucím nalévat. "Jsem rád, že díky pár šufánkům polévky mají lidé možnost přispět na výcvik štěněte, které bude jednou pro někoho nepostradatelné. Výcvik vodicího psa pro nevidomého člověka není vůbec levný, ale pro jeho budoucího pána bude zvíře oporou i kamarádem na dlouhá léta," řekl Pospíšil, který bude polévku podávat v pátek od 12 do 14 hodin.

polevka250

Při prvním podávání vánoční charitativní polévky vybrali organizátoři přes čtyři a půl tisíce korun, loni se již částka vyšplhala k deseti tisícům korun. Letos budou polévku rozlévat radní potřetí. Budoucí vodicí pes bude opět pocházet z brněnské organizace Škola pro výcvik vodicích psů, kteří jsou určeni pro vedení nevidomých lidí. Všechny tyto psy cvičitelé po dvou měsících výcviku předávají do pečovatelských rodin, kde je dále vychovávají tak, aby zvládli všechny nástrahy při vedení nevidomého.

 

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...