Centrum experimentálního divadla nově povede Jan Búrik

Brno, 28. března 2024 - Novým ředitelem Centra experimentálního divadla (CED) se od 1. června 2024 stane Jan Búrik. Radní města Brna na svém posledním zasedání vzali na vědomí výsledek výběrového řízení a jeho vítěze jmenovali do nové funkce. Nahradí tak Miroslava Oščatku, který příspěvkovou organizaci města vedl od roku 2018.

jan burik zdroj tis mmb

„Hodnocení uchazečů je u exponovaných pozic ředitelů příspěvkových organizací vždy komplexní proces, navíc garantovaný reprezentativním složením výběrových komisí. Posuzovali jsme předložené koncepce, jejich prezentaci včetně reakcí autorů na témata, která nastolili, důležitou roli také hraje psychologické vyšetření. Právě pohotovost a erudice v diskusi spolu s osobnostními předpoklady pro výkon manažerské pozice byly pro výběr nového ředitele Centra experimentálního divadla klíčové. Pro Jana Búrika hlasovali 4 členové poroty, o jeden hlas méně pak získal stávající ředitel Miroslav Oščatka. Už i na tom je vidět, že zájem vést CED projevily opravdu silné a erudované osobnosti. Panu Oščatkovi chci poděkovat za nasazení, s nímž v ekonomicky turbulentním období pět let vedl Centrum experimentálního divadla a potvrdil jeho důležité místo na naší kulturní scéně, jeho nástupci bych pak popřála, aby se mu podařilo CED dál rozvíjet v souladu s vizí a energií, s nimiž uspěl ve výběrovém řízení,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Novému řediteli začne funkční období 1. června 2024. „Pozici ředitele Centra experimentálního divadla přijímám s pokorou, nadšením a energií. Těším se na týmy všech divadel, se kterými chci CED rozvíjet jako moderní kulturní instituci 21. století — jako místo setkávání, experimentování, hledání nových forem divadla a témat, která mohou stát na okraji, ale je nutné o nich rozvíjet diskuzi a akcentovat je. Má mise bude založena na spolupráci a dialogu napříč celou institucí, kterou vnímám v evropském divadelním kontextu. Nechci zapomínat na výzvy uvnitř samotného CEDu – například nutnost modernizace budov a jejich technického vybavení, nastavení standardů udržitelné instituce či postupné vylepšování pracovních podmínek zaměstnanců, které přispějí k udržení konkurenceschopnosti na trhu práce,“ nastínil nově jmenovaný ředitel Jan Búrik.

Zdroj a foto: TIS MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Srpen 2018  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
24.05. Animefest 2024..
22.06. INTERCANIS..