Dáša Ubrová vydává své druhé album Jedenáct splněných přání

Brno, 9. srpna 2023 - Brněnská zpěvačka a textařka Dáša Ubrová vydává své druhé autorské album, jemuž dala všeříkající název Jedenáct splněných přání. Skladbám v moderním jazz–blues–soulovém hávu se od prvního nápadu do posledního tónu věnovali společně se skladatelem, zpěvákem a multiinstrumentalistou Vojtěchem Svatošem.

jedenact splnenych prani album montaz

Muzikantsky ji podpořili mimo jiných také Jiří Stivín, Milan Kašuba, Tomáš Liška, Kamil Slezák, Bára Zmeková a v kompilaci nahrávek najedeme i čtyři duety s hlasy Petera Lipy, Jiřího Vondráka, Zdeňka Junáka a Vojtěcha Svatoše. Podle autorky je album hudebně a generačně propojující i obohacující počin české hudební scény a ukázkou kreativity i tvůrčí energie. Nepřehlédnutelné je i grafické zpracování alba výtvarníkem Janem Hanušem.

„Jedenáct splněných přání je moje druhé album, kde jsem autorkou všech textů. Žánrově je to velmi pestrá a myslím, že neobvyklá věc,“ míní o svém novém dítěti, které vznikalo poslední dva roky, Dáša Ubrová.

V celém albu se podle ní odráží mnohaletá spolupráce, hudební přátelství, atmosféra, ve které písně doslova rozkvétaly díky osobité interpretaci jednotlivých hostů. Ze všech skladeb jsou cítit muzikantské zkušenosti, opírají se o inspirativní generační provázání, instrumentální zručnost, ale jsou především založené na autorských textech Dáši Ubrové. „Odrážejí příběhy, emoce, hloubku i radost každodenního bytí. Jsou pro mě srdeční záležitostí, také proto, že jsem celou nahrávku financovala z vlastních zdrojů,“ dodává Dáša Ubrová.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Květen 2020  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce
24.05. Animefest 2024..
22.06. INTERCANIS..