Výtěžek 119 tisíc Kč z opery Evžen Oněgin pomůže lidem v nouzi

Brno, 17. května 2021 - Premiéra opery Evžen Oněgin, která se konala v březnu v Národním divadle Brno, ukázala nejen krásu Čajkovského hudby, ale i přispěla potřebným. Vstupenky na online představení měly charitativní charakter a výtěžek 119 500 korun využije Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje pro pomoc lidem v nouzi.

czk penize dvouskovky

„Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje pomáhá lidem v krizových situacích od roku 1993. Štědrý výtěžek ze vstupného z online přenosu opery Národního divadla Brno pošleme lidem a rodinám, kteří se kvůli pandemii covid-19 ocitli v existenčních problémech,“ řekla primátorka města Brna a předsedkyně správní rady fondu Markéta Vaňková.

„Koncept spojení divadelního představení a charitativní události, i když byl prezentován pouze online, měl velký úspěch. To vidíme i na výtěžku z virtuálního vstupného. 119 500 korun je krásný výsledek, který pomůže mnoha potřebným. Zároveň se tak premiéra opery Evžen Oněgin mohla odehrát pouze o jeden měsíc později, než bylo původně v plánu,“ podotkl náměstek primátorky Tomáš Koláčný, který má v gesci mj. oblast kultury.

„Náročná doba pandemie covid-19 před nás staví mnoho překážek, s některými z nich se však můžeme vypořádat inspirativním způsobem. To je také případ opery Evžen Oněgin v NdB a Sociálního nadačního fondu města Brna a Jihomoravského kraje. Nejenže se představení mohlo uskutečnit online v přenosu České televize, ale přineslo kromě nezapomenutelného kulturního zážitku také podporu pro občany, kteří ji nejvíce potřebují,“ dodal radní pro kulturu Marek Fišer.

Premiérové představení Evžen Oněgin se odehrálo v Janáčkově divadle 29. března 2021 a přenášela ho živě Česká televize. Výtěžek virtuálního vstupného činí celkem 119 500 korun.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...