VÚS Ondráš odstartuje sbírku na opravy soch slavkovského zámku

Brno, 14. září 2017 - V pátek 15. září večer se na slavkovském zámku uskuteční benefiční vystoupení Vojenského uměleckého souboru Ondráš s názvem Náš svět, na němž oficiálně odstartuje veřejná sbírka na renovaci soch v zámeckém parku ve Slavkově u Brna.

sochy slavkov u brna zamek

„Jedinečné představení Náš svět není pro naše město pouze dalším kvalitním kulturním zážitkem, ale má pro nás zásadní přesah. Tímto večerem totiž oficiálně otevřeme veřejnou sbírku na renovaci cenných barokních soch v zámeckém parku,“ uvedl starosta města Michal Boudný.

„Soubor více než šedesáti skulptur z počátku osmnáctého století je dlouhodobě zapsán na seznamu ohrožených kulturních památek. Město v uplynulých letech podniklo důležité kroky k tomu, aby mohly být zachráněny i dalším generacím. Nyní nás čeká období, ve kterém nás čeká hledání financí. Přestože je naším cílem získat především státní podporu, nevyhneme se nákladné spoluúčasti. Proto jsme se rozhodli vytvořit prostor i pro veřejnost, které není osud tohoto cenného díla lhostejný,“ dodala mluvčí slavkovského zámku Veronika Slámová.

Zakoupením vstupenky v hodnotě 100 Kč věnujete 90 Kč na konto této sbírky. Na transparentní účet sbírky lze přispět i finančním darem – ať už do kasiček, které budou k dispozici na městském úřadě, na pokladně zámku a v informačním centru, nebo převodem. Konto sbírky: 43 – 359 396 0237 / 0100.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...