Město oživí piano na ulici, zahrát si na něj může každý

Brno, 10. září 2013 - Zkusit své hudební nadání a zahrát si na piano na veřejném prostoru mohou až do konce září také obyvatelé a návštěvníci Brna. Město se tak připojuje k Praze, kde mohou zájemci hrát na piano celkem na šesti veřejných místech. Klavír bude v Brně umístěn na nádvoří domu pánů z Kunštátu.

PIano 1

Projekt umístění klavírů na veřejných prostranstvích inicioval pražský kavárník Ondřej Kobza. Kolemjdoucí by podle jeho záměru měla hudba v ulicích inspirovat k využití veřejného prostoru a samozřejmě k potěšení smyslů. Možnost zahrát si na piano venku na ulici dával pravidelně několik let před svými podniky. Velký ohlas ho následně přivedl k myšlence rozšířit akci do ulic měst.

„Brno je město hravé, tvůrčí a muzikální, proto jsem přesvědčen, že piano na ulici tu najde mnoho nadšených příznivců a hudebních improvizátorů. Jako vhodný a zároveň bezpečný prostor pro tuto akci jsme nabídli prostranství nádvoří Domu pánů z Kunštátu, které se tak na sklonku léta dočká velmi zajímavého oživení,“ uvedl brněnský primátor Roman Onderka, který netradičnímu nápadu také poskytl záštitu.

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...