V Semilasse představí život a dílo bratří Čapků

Brno, 9. července 2013 - Až do podzimu potrvá v královopolském Semilasse velkolepá výstava věnovaná životu a dílu dvou géniů 1. poloviny 20. století, Karla a Josefa Čapka. Ta si klade za cíl nejenom představit v ucelené formě tvorbu obou bratrů, jejich osudy a životní postoje, ale hlavně poukázat na jejich nadčasovost a morální odkaz.

vystava-bratri-capkove-semillaso

Na výstavě se návštěvníci seznámí na více než 40 panelech s celým životem obou bratrů, dále s dobovými dokumenty na několika samostatných projekcích, na velkoplošné obrazovce budou probíhat projekce stovky obrazů Josefa Čapka a chybět nebudou ani autentické fotografie. Připravena je také originální pracovna Karla Čapka, divadelní šatna jeho manželky Olgy Scheinpflugové, soubor fotografických prací pořízených Karlem Čapkem z jeho cest či kopie cely Josefa Čapka z koncentračního tábora, kde tvořil poslední práce, a mnoho dalších zajímavostí.

Chybět nebude projekce pohádek Josefa Čapka pro naše nejmenší a samostatná výstava věnovaná dvornímu vypravěči pohádek Josefa Čapka, královopolskému rodákovi, herci Karlu Högerovi, který také účinkoval v několika zfilmovaných hrách Karla Čapka.
Výstava bude probíhat ve všech prostorách kulturního centra Semilasso v Brně – Králově Poli. Otevřeno denně od 10.00 do 19.00 hodin, vstupné: dospělí 90 Kč, senioři a studenti 70 Kč, děti do 130 cm zdarma.

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...