Centrum Brna oživí série folklorních koncertů F Scéna

Brno, 17. června 2013 – Již pošestnácté se v Brně uskuteční cyklus letních folklorních večerů s názvem F Scéna. Zahajovací koncert odehraje na nádvoří hradu Špilberk VUS Ondráš. Všechny další večery budou v historickém centru města na nádvoří Staré radnice. Představení budou moci diváci zhlédnout v horizontu čtyř týdnů od 27. června do 19. července každý čtvrtek a pátek.

folklor

První a poslední týden bude patřit domácímu Vojenskému uměleckému souboru Ondráš, který předvede jak program velkých i malých forem, tak koncert Orchestru lidových nástrojů VUS Ondráš. Ve druhém týdnu si budete moci užít živelný slovenský folklór se souborem Vršatec z Dubnice nad Váhom, který letos oslaví 60. výročí. V následujícím týdnu se můžete těšit na český folklór se Souborem písní a tanců Josefa Vycpálka, známého také jako Vycpálkovci. Ve všech případech se jedná o úspěšné soubory s dlouholetou tradicí. Stejně jako v loňském roce jsou všechna představení benefiční a cena lístku za představení je 100 Kč. Výtěžek ze vstupného bude připsán ve prospěch sbírky na doplnění vybavení Domovů péče o válečné veterány na základě spolupráce s Československou obcí legionářskou.

Program

hrad Špilberk (20.30 hod.)

27. 6. VUS Ondráš (Brno) - Z každého rožku trošku (celosouborové představení)
Zajištěna bezplatná kyvadlová přeprava na hrad Špilberk od 19:00 do 20:45 z ul. Husova (naproti hotelu International).

Stará radnice (20.00 hod.)

28. 6. VUS Ondráš (Brno) - Koncert orchestru lidových nástrojů se svými sólisty
4. a 5. 7. FS Vršatec (Dubnica nad Váhom) – Toto je ten chodník
11. a 12. 7. Soubor písní a tanců Josefa Vycpálka (Praha) - O milování, hraní, smrti a čarování
18. 7. VUS Ondráš (Brno) - Živá kronika (představení malých forem)
19. 7. VUS Ondráš (Brno) - Z každého rožku trošku (celosouborové představení)

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...