Představení divadelního festivalu SETKÁNÍ/ENCOUNTER ve Vaňkovce

Brno, 1. února 2013 - Mezinárodní festival divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER, který pořádá Divadelní fakulta Janáčkovy akademie múzických umění v Brně, proběhne letos v brněnských divadlech od 16. do 20. dubna již po třiadvacáté. Návštěvníci Galerie Vaňkovka budou moci už od 1. do 10. února ochutnat kousek jeho atmosféry a s festivalem se seznámit prostřednictvím výstavy a bohatého doprovodného programu, které navrhli a připravili studenti Divadelní fakulty JAMU.

Divadlo-masky-2

Hlavní části doprovodného programu se odehrají v pátek 1. února a ve čtvrtek 7. února, vždy od 16.00 hod. Můžete se těšit na hudebně-divadelní vystoupení studentů JAMU a zpívání Jiřího Macha, absolventa DIFA JAMU a člena muzikálového souboru Městského divadla Brno. Po celou dobu deseti dnů trvání výstavy pak budete moci obdivovat živé sochy, vystoupí „experti na čistou improvizaci“ Kamarádi nacvičených scének a aby toho nebylo málo, studenti JAMU se svými přáteli si na pondělí 4. února od 16.00 hod. pro návštěvníky připravili překvapení (a věřte, že ne ledajaké)!

Organizátory festivalu SETKÁNÍ/ENCOUNTER jsou studenti Divadelní fakulty JAMU. Myšlenka vytvořit tradici festivalu vznikla z potřeby zakladatelů setkávat se s dalšími divadelními profesionály a studenty divadelních škol a pomoci posílit pověst města Brna jako centra kulturního dění. Přehlídka se stává rok od roku prestižnější, především díky bohaté účasti souborů divadelních škol ze všech koutů světa. Pravidelně se účastní divadelníci ze zemí Visegrádské čtyřky, ale i ostatních zemí Evropy. Do Brna také zavítaly soubory z Jižní Koreje, Kolumbie, Filipín, Spojených států amerických, Íránu a mnoha dalších zemí.

Podporovateli letošního ročníku jsou Jana Plodková, Pavel Liška, Pavel Zedníček či Arnošt Goldflam.

23. ročník festivalu se koná pod záštitami rektora Janáčkovy akademie múzických umění v Brně, primátora statutárního města Brna, hejtmana Jihomoravského kraje, ministryně kultury České republiky, České komise pro UNESCO a European Network of Cultural Administration Training Centers.

Festival finančně podpořili International Visegrad Fund a Statutární město Brno. Hlavním mediálním partnerem je Česká televize. Spolupořadateli jsou Centrum experimentálního divadla, p.o. a MuseYou, o.s.

Zdroj: JAMU


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...