Mňága a Žďorp vyráží na turné. Brněnský koncert na Musilce zpestří řada hostů

Brno, 12. listopadu 2012 - Mňága a Žďorp letos slaví čtvrtstoletí od svého vzniku. Na Apríla vydala album Dáreček a už zítra vyrazí na speciální narozeninové turné. Odehraje celkem 13 koncertů, ve středu 14. listopadu zamíří i na brněnskou Musilku. Každý z koncertů zpestří i pár hudebních hostů.

mnaga-a-zdorp-koncert-brno-musilka

Za 25 let stihla Mňága a Žďorp vydat jedenáct studiových alb, odehrát přes dva tisíce koncertů, natočit kolem třiceti videoklipů a vyprodukovat slušnou várku hitů v čele s písničkami Hodinový hotel, Nejlíp jim bylo, Made in Valmez, I cesta může být cíl, Písnička pro tebe nebo Ne, teď ne!

Své narozeniny teď kapela oslaví na speciálním turné. Šňůra třinácti koncertů odstartuje 13. 11. ve Valašském Meziříčí a vyvrcholí 30. 11. ve Zlíně. Dorazí i spousta hudebních hostů. „Přijede Xindl X, Radek Pastrňák z Buty, Michal Hrůza, Petr Váša, Milan Cais z Tata Bojs, Roman Holý a Matěj Ruppert z Monkey Business nebo Magnetik. Na každém koncertě chceme mít aspoň dva hosty,“ přibližuje zpěvák Mňágy a Žďorp, Petr Fiala. „Kromě našeho coveru z Dárečku zkusíme zahrát i něco dalšího. Dost se toho vyvrbí na poslední chvíli, někdy přímo v akci. A právě tyhle spontánní věci často bývaj nejlepší,“ dodává s úsměvem Fiala.

V setlistu turné nebudou chybět klasiky jako je Hodinový hotel nebo Nejlíp jim bylo. Mňága a Žďorp chce fanouškům nabídnout drobnou retrospektivu a už teď je jasné, že zazní i nečekané songy. „Oživíme pár starších písniček, které jsme dlouho nehráli. A možná si střihneme i akustické okýnko. Každopádně se můžete těšit na kapánek delší koncerty,“ uzavírá Petr Fiala.

Zastávky narozeninového turné Mňágy a Žďorp:
13. 11. Valašské Meziříčí (M-Klub)
14. 11. Brno (Musilka)
15. 11. Plzeň (KD Šeříkovka)
16. 11. Hradec Králové (Rockový Klub U Cikána)
17. 11. Krnov (Kofola Music Club)    
21. 11. Praha (Velký sál Lucerny)    
22. 11. Karlovy Vary (Husovka)
23. 11. Chomutov (Kulisárna u Divadla)
24. 11. Tábor (Milenium)
27. 11. Ostrava (Garage)
28. 11. Olomouc (U-klub)
29. 11. České Budějovice (KD Slavie)
30. 11. Zlín (Masters of Rock Café)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...