West Side Story z Brna sklízí úspěchy v zahraničí

Brno/Wiltz, 31. července 2012 - Stejně jako v minulých letech bylo Městské divadlo Brno pozváno také letos na jeviště zahraničních divadel a festivalů. V těchto dnech setrvává část uměleckého souboru a provozních pracovníků v lucemburském městě Wiltz, kde probíhá od 27. června do 29. července 2012 mezinárodní hudební Festival de Wiltz.

mdb-westsidestory01-250

Festival byl založen již v roce 1953 v přírodním amfiteátru nedaleko historického centra města. Před kulisou lucemburského zámku se každé léto představují divákům vybrané hudební orchestry a skupiny, divadelní soubory a slavní zpěváci.

V programu lze nalézt představitele nejrůznějších žánrů: opery, jazzu, klasické hudby, muzikálu. V uplynulých letech vystoupily na festivalu takové osobnosti jako Ella Fitzgerald, Miles Davis, Duke Ellington či Lionel Hampton. Vynikající akustika a nezapomenutelná atmosféra jsou jistě důvodem opakovaných návratů diváků i samotných umělců. Vždyť Městské divadlo Brno se na wiltzské jeviště vrací dokonce již poosmé.

mdb-westsidestory468
Také letos přijalo publikum Městské divadlo Brno více než vřele. Po tři večery, 26. – 28. 7. 2012, prožívali diváci spolu s Lukášem Janotou a Radkou Coufalovou alias Tonym a Mariou příběh nenaplněné lásky. Jednotlivá hudební i velká taneční čísla sklízely nadšené ovace již v průběhu představení, závěrem diváci odměnili herce bouřlivým aplausem.

Inscenaci L. Bernsteina, A. Laurentse a S. Sondheima West Side Story nastudoval v brněnském Městském divadle Stanislav Moša již v roce 1996. Hned po premiéře byla kritikou označena za nejlepší provedení na evropském kontinentu. Během šestnácti let zaznamenala přes 650 repríz, a to nejen v Brně a v tuzemských divadlech, ale i na jevištích po celé Evropě. V loňském roce sklidila ohromný úspěch na mezinárodní přehlídce v chorvatské Opatiji a na rakouském festivalu v Gars am Kamp.

mdb-westsidestory2-468

Muzikál inspirovaný nesmrtelným příběhem Williama Shakespeara Romeo a Julie má divákům stále co nabídnout. Zapovězená láska, nepochopení, souboj dvou gangů, agrese – stále aktuální témata doplněná temperamentním tancem a písněmi, které se již dávno staly hity: Maria, Tonight, America či Somewhere zná dnes už každý.

Nezapomenutelné písně světoznámých muzikálů předvede Městské divadlo Brno také rakouskému obecenstvu na festivalu v Gars am Kamp prostřednictvím koncertního představení Muzikály z Broadwaye ve dvou reprízách, 10. a 11. srpna 2012 na kouzelném hradním nádvoří.

Zdroj: MDB, ilustrační foto: Jef Kratochvil


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Březen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Žádné události