Taneční orchestr Masarykovy univerzity se poprvé představí v Brně

Brno, 11. června 2012 - Pětadvacetičlenný Taneční orchestr složený ze studentů Masarykovy univerzity vystoupí poprvé od svého založení na podzim minulého roku. Těleso, které tvoří hráči na nejrůznější nástroje a čtyři zpěváci, uvede skladby na pomezí amerického soulu, funky, rhythm and blues a tradičnějšího swingu. První koncert se uskuteční 12. června od 20:00 v Kavárně Pod Obrazy, vstup je zdarma.

jazz-saxofon-noty

Soubor, v jehož repertoáru je zastoupena hudba všech dekád od šedesátých let až do současnosti, by se rád postupně etabloval na půdě univerzity a vystupoval na významných událostech fakult, kateder či ústavů. „Masarykova univerzita je pověstná svým vstřícným přístupem ke kultuře, Brno je město přetékající vlastní jedinečnou kulturou s tradicí velkých orchestrů. A navíc, všechny nás baví hrát!“ říká jeden ze zakladatelů Václav Šebek z fakulty sociálních studií.

Taneční orchestr založil Václav Šebek na podzim roku 2011. Postupně do něj přibyli hudebníci ze všech fakult Masarykovy univerzity, kteří hrají v různých sekcích, od rytmické s bicími, kytarou, klavírem a basou, přes rozvinutou dechovou sekci se saxofony, trubkami a trombony, sekci smyčců, houslí a viol, až po čtyři zpěváky, dva muže a dvě ženy.

Vedle nově vzniklého tanečního orchestru působí na univerzitě i Pěvecký sbor Masarykovy univerzity, který byl založen v roce 2004. Svojí činností navazuje na dlouholeté tradice univerzitního sborového zpěvu. Členy sboru jsou studenti všech fakult MU, kteří úspěšně prošli konkurzem. Sbor je smíšený a v současnosti má přibližně 55 členů. V čele sboru stojí dirigent Michal Vajda patřící k předním českým sbormistrům mladé generace.

(red)


Související články:

Komentáře 

 
0 #1 Petr 2012-06-27 16:21
A o Symfonickém orchestru Masarykovy univerzity, který působí na univerzitě od roku 2005 je zmíňka kde???
www.orchestr.muni.cz
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...