S ukradenou dřevěnou kozou z betléma chtěli ujet tramvají

Brno, 30. prosince 2014 - Sami jsme si ji vyřezali! Takto zajímavě se před policisty hájili dva mladíci, kteří z betléma na náměstí Svobody v pondělí 29. prosince ukradli dřevěnou sochu kozy a následně se s ní snažili ujet tramvají.

betlem brno namesti svobody foto krystof turek

Povedené duo ovšem při krádeži viděl svědek, který zalarmoval policisty. „Muži nastoupili s odcizenou sochou do tramvaje číslo dvě a odjeli směrem na Malinovského náměstí. Zde už na ně čekala hlídka, které dvaadvacetiletý mladík i jeho šestadvacetiletý kamarád nejprve krádež zapírali s argumentem, že kozu vyřezali sami,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Michal Simandl.

Když však muži zjistili, že jejich čin měl na náměstí svědky, krádež přiznali. A přidali vysvětlení, že chtěli, aby ve městě byla nějaká legrace. „Strážníci dřevěné zvíře vrátili na původní místo a případ předali do správního řízení,“ doplnil Simandl.  

(tof), ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:

Komentáře 

 
0 #1 Pavel 2015-01-26 15:47
Kreativitu při vymýšlení výmluvy jim však upřít nelze.
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...