Tříkrálovou sbírku se snaží ve svůj prospěch využít falešní koledníci

Brno, 2. ledna 2012 (MEDIAFAX) - První falešní koledníci, kteří se rozhodli zlepšit si svou finanční situaci na úkor Tříkrálové sbírky, se objevili v brněnských ulicích jen pár hodin poté, kdy Charita výběr peněz pro potřebné v pondělí zahájila. Řekla to mluvčí městské policie Denisa Kapitančiková. Všímavý muž podle mluvčí oznámil odpoledne strážníkům na tísňovou linku, že se v Balbínově ulici v Židenicích pohybují dva mladíci, kteří vybírají neoprávněně peníze pro charitativní sbírku.

tri_kralove250

Dvojice převlečená za "Tři krále", která žádala o finanční příspěvek, však byla svým chováním značně podezřelá a snažila se dostat do nájemních domů. V momentě, kdy vyšlo najevo, že mladíci nemají všechny náležitosti ke sbírce a působí nevěrohodně, zmizeli podvodníci z místa pryč. "Hlídka strážníků pak podle popisu podvodníků pátrala v ulici a okolí, zatím se ale nepodařilo nikoho podezřelého zadržet," řekla Kapitančiková.

Podle mluvčí strážníků se každým rokem objeví několik jedinců, kteří neváhají parazitovat na dobré pověsti Tříkrálové sbírky a rozhodnou se koledovat pro sebe. "Pokud se někdo setká s koledníky, kteří působí podezřele, měl by ihned vše oznámit na linku 156," řekla mluvčí městské policie. Skupinka pravých koledníků musí mít podle pracovníků Charity vždy u sebe zapečetěnou kasičku s logem charity a patřičné povolení k vybírání peněz.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...