Lucie Kolářová novou ředitelkou Krajské pobočky Úřadu práce v Brně

Brno, 25. ledna 2024 - Ředitelkou jihomoravského Úřadu práce se nově stala Lucie Kolářová. Zvítězila ve výběrovém řízení na toto služební místo a své funkce se ujala na začátku roku 2024. V posledních pěti letech působila jako vedoucí oddělení poradenství a dalšího vzdělávání na Kontaktním pracovišti Úřadu práce ČR Brno-venkov.

lucie kolarova urad prace

Úřad práce ČR je klíčovou státní institucí v oblasti zprostředkování zaměstnání, poskytování podpor v nezaměstnanosti, rekvalifikací a poskytování nepojistných sociálních dávek (příspěvek na bydlení, rodičovský příspěvek, přídavek na dítě, příspěvek na péči atd.).

„Lidské zdroje hrají jednu z nejdůležitějších rolí v ekonomice. Je nutné o ně pečovat, pokud chceme lidský potenciál přeměnit a formovat dle potřeb efektivního a prosperujícího pracovního trhu. Vědět, či tušit, že věci nejdou tak, jak by měly, je jedna věc. Nalézt vhodné řešení, tedy cestu k nápravě, je věc druhá. Přitom hledání této cesty nemůže být vedeno jen dobrými úmysly a intuicí, vyžaduje důkladné poznání všech relevantních informací a také souvislosti mezi nimi. A nadto vyžaduje vizi, jakým směrem se vydat,“ říká nová ředitelka Krajské pobočky Úřadu práce v Brně Lucie Kolářová.

Lucie Kolářová (35) vystudovala sociální práci a sociální pedagogiku. Pracuje na Úřadu práce ČR víc než deset let. V minulosti působila jako poradce na oddělení zprostředkování zaměstnání, dále se věnovala metodické práci pro IPS (Informační a poradenská střediska pro volbu a změnu povolání). Od roku 2019 se specializovala na poradenství a další vzdělávání na pozici vedoucí oddělení na Kontaktním pracovišti ÚP ČR Brno-venkov. Před příchodem na Úřad pracovala jako lektor v dalším vzdělávání. Ve volném čase relaxujev přírodě se zvířaty, zejména na vyjížďkách se svým koněm.

„Jihomoravský kraj patří mezi ekonomické tahouny Česka. Brno je centrem inovacía vzdělanosti naší země, je zde silná průmyslová základna, je rozvinutý cestovní ruch. Přesto i v Brně a okolí jsou lidé, kteří potřebují pomoci. Úřad práce musí pod novým vedením umět zaměstnancům, zaměstnavatelům i zranitelným skupinám obyvatel co nejvíce pomoci,“ upozorňuje generální ředitel Úřadu práce ČR Daniel Krištof. „Lucie Kolářová je mladou manažerkou, která se na svých předešlých pozicích osvědčila, proto jsme ji vybrali do této důležité funkce. Zná organizaci a ví, jakým tématům je třeba se prioritně věnovat. Jejím úkolem bude v prvé řadě transformace Úřadu práce v Jihomoravském kraji směremk pružnější, efektivnější státní organizaci, která dokáže rychle, účinně a spolehlivě poradita pomoci lidem v různých životních situacích. Věřím, že si povede dobře, ze své pozice se ji budu snažit maximálně podpořit,“ dodává generální ředitel.

Na podzim loňského roku byla v souladu se zákonem o státní službě vyhlášena výběrová řízení na místa ředitelů Krajských poboček Úřadu práce ČR. Do výběrového řízení se přihlásily desítky kvalitních zájemců nejen z řad zaměstnanců Úřadu práce, ale i z dalších státních institucí či soukromého sektoru. V čele Krajských poboček Úřadu práce ČR nyní stojí osm nových ředitelů, v dalších krajích pozici obhájili ředitelé dosavadní.

Foto: Úřad práce ČR


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...