DOMOPLAN staví v Brně 400 bytů, třetinu z nich přímo pronajme

Brno, 13. prosince 2022 – Brněnská developerská společnost DOMOPLAN ze skupiny FIPOX i v současné době pokračuje v realizaci svých projektů a plánuje další. Jenom v Brně nyní staví na 400 nových bytových jednotek, což je dokonce o 100 bytů víc, než společnost původně plánovala. Rozšiřuje totiž svou největší brněnskou rezidenci Pekárenský dvůr.

domoplan foto projekty brno

I v tomto projektu bude DOMOPLAN lidem nabízet svou novinku – servisované podnájemní bydlení s důrazem na udržitelnost a pohodlí obyvatel. DOMOPLAN tak bude rozvíjet svůj koncept energeticky soběstačných staveb. Další brněnská rezidence Hvězdová se právě díky této udržitelné koncepci stala začátkem prosince vítězem soutěže Chytrá města 2022.

Po úspěšném vydražení pozemku Bratislavská 80, který se nachází v těsném sousedství rezidence Pekárenský dvůr, připravuje společnost DOMOPLAN ze skupiny FIPOX rozšíření svého největšího brněnského projektu. Rezidence Brňanům nabídne dalších sto bytů navíc oproti původně plánovaným 239.

„Podařilo se nám získat další dům v této lokalitě, díky čemuž jsme nyní spojili jedny z největších pozemků v samotném centru Brna. To nám umožňuje projekt Pekárenský dvůr, který je svou koncepcí klubového bydlení v našich podmínkách unikátní, ještě dále rozšířit a zásadně tím přispět k architektonické renovaci nejen ulice Bratislavská, ale i celých Zábrdovic,“ uvedl zakladatel společnosti DOMOPLAN Tomáš Vavřík.

Vedle tohoto rozšíření pokračují práce na samotné stavbě Pekárenského dvora, které coby hlavní dodavatel stavby zajišťuje další z členů skupiny FIPOX technologicko-stavební koncern THIERRA.

„Momentálně budujeme přípojky inženýrských sítí. Stavební práce probíhají na suterénních prostorách, kde se realizují železobetonové konstrukce v prvních i druhých podzemních podlažích,“ popsal Lukáš Cibulka, výrobní ředitel technologicko-stavebního koncernu THIERRA, který je hlavní dodavatel všech brněnských staveb DOMOPLANu.

rezidence pekarensky dvur

Kromě výstavby bytů také nájemní bydlení
Z celkově rozestavěných 400 bytů jich po dokončení bude přibližně třetina určena k pronájmu, a to prostřednictvím dceřiné společnosti DOMOPLAN Assets. DOMOPLAN tak chce přispět k řešení bytové krize, se kterou se Brno kvůli nedostatku dostupného bydlení potýká.

„Chceme nově nabízet byty v našich rezidencích k luxusnímu pronájmu. Vstupujeme tak do nové fáze, ve které developer byty sám vytváří a zároveň i pronajímá a stará se o nájemníky. Naším cílem je poskytnout lidem, kteří se do našich bytů nastěhují, veškerý servis a maximální komfort,“ představil Tomáš Vavřík další segment na poli bydlení, kterému se DOMOPLAN bude v následujících letech věnovat.

Rozestavěný je také Starý pivovar s Novou Líšní, ocenění získala Hvězdová
Ve spolupráci se společností THIERRA začal DOMOPLAN stavět také v brněnské Líšni. Zástupci developera i technologicko-stavebního koncernu položili v říjnu základní kámen komorní rezidence Nová Líšeň, která nabídne 14 bytů. „Zahájili jsme vlastní zemní práce na pozemku, nejprve hrubé terénní úpravy, následně přijdou na řadu výkopy, rýhy a přeložky inženýrských sítí,“ vyjmenoval za společnost THIERRA výrobní ředitel Lukáš Cibulka.

Pokračuje také stavba rodinné rezidence Starý pivovar, která vzniká v sousedství někdejšího klášterního pivovaru v brněnské Kollárově ulici. „Pracujeme na výkopech a betonáži nejnižších konstrukcí, jako jsou dojezdy výtahů, parkovací zakladače, dokopy, zpětné zásypy a základové konstrukce,“ upřesnil Lukáš Cibulka z koncernu THIERRA. Rezidence, která byla oceněna odbornou porotou jako Realitní projekt roku 2021, přinese 47 bytů včetně vlastního parku.

Ocenění si nově odnesla také rezidence Hvězdová v soutěži Chytrá města 2022. Rezidence, kterou DOMOPLAN letos v lednu zkolaudoval, byla díky své koncepci udržitelnosti a využitým technologiím snižující energetickou náročnost vyhlášena nejlepším projektem v kategorii projektů pro město s více než 200 tisíci obyvateli.

Práce na dalších stavbách začnou v novém roce
Kromě rozestavěných projektů DOMOPLAN plánuje i další bytové komplexy v brněnských Zábrdovicích, kde postaví bytové domy Příční 12 a 14 nebo také rezidenci Starou. Na Veveří v blízkosti Konečného náměstí pak vznikne rezidence Žižkova. V celkovém souhrnu by tyto rezidenční domy, u nichž chce developerská společnost zahájit stavební práce během příštího roku, měly přinést dalších přibližně 220 bytů.

Foto: archiv DOMOPLAN


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...