Brno prodá své dva bytové domy na Milady Horákové ve veřejné dražbě

Brno, 24. srpna 2021 - Město Brno má zájem prodat bytové domy na ulici Milady Horákové 17 a 19 ve veřejné dražbě. O zpeněžení majetku tímto způsobem však musí nejdříve rozhodnout zastupitelé.

kladivko drazba

„Na jednání Rady města Brna jsme odsouhlasili záměr zpeněžení pozemků na ulici Milady Horákové. Jedná se o vůbec první elektronickou dobrovolnou dražbu zbytného majetku města, pro který není využití. Jsem rád, že jsme k tomuto způsobu zpeněžení přistoupili, protože se jedná o nejtransparentnější způsob, jakým můžeme občanům prodat nebo nabídnout nemovitosti,“ vysvětlil radní pro oblast majetku Róbert Čuma.

Město vidí v procesu zpeněžení hned několik výhod. Dražba probíhá v souladu se zákonem o veřejných dražbách, je veřejná a může se jí účastnit kdokoliv po splnění podmínek stanovených zákonem. Dražba probíhá elektronicky za přítomnosti více zájemců. Je předpoklad, že vzájemnou soutěží lze vydražením dosáhnout ceny vyšší než stanovuje znalecký posudek. K přechodu vlastnictví pak dojde příklepem. Dražba se zveřejňuje na centrální adrese a v médiích, je tak zajištěna transparentnost celého procesu prodeje. K tomu přispívá i dohled Ministerstva pro místní rozvoj nad dodržováním zákonnosti v oblasti veřejných dražeb.

Statutární město Brno i po zkušenostech z jiných obcí a krajů s prodejem nemovitostí formou veřejné dražby přistoupilo k tomuto zákonnému způsobu zpeněžení majetku. Po celkovém vyhodnocení úspěšnosti prodeje touto formou mohou další prodeje zbytného majetku v nabídkových řízeních následovat.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...