Za zajímavou ekonomickou diplomku mohou vysokoškoláci vyhrát až 20 tisíc Kč

Brno, 14. dubna 2021 – Motivovat a odměnit studenty a studentky ekonomických oborů za kvalitní diplomové práce – právě takový je cíl třetího ročníku soutěže Cena Atlas Copco Services, který právě odstartoval. A přestože jsou vysoké školy kvůli koronaviru již řadu měsíců uzavřené, zajímavé studentské práce na nich vznikají i nyní. Na autory šesti nejzajímavějších diplomek, zaměřených na ekonomii a podnikání, dohromady čeká částka 31 tisíc korun. Absolutní vítěz pak získá 20 000 Kč.

Roman Pavlousek 02

„Poslední rok byl pro celé české školství, a tedy i vysokoškoláky, mimořádný. Univerzity byly více zavřené než otevřené, a studenti i učitelé museli překonávat doposud netušené překážky. O to více obdivuji všechny, kdo za takovýchto ztížených podmínek úspěšně dokončili a obhájili své diplomové práce. Všichni tito studenti si zaslouží uznání, a věřím, že mnoho z nich má šanci na úspěch v letošním ročníku soutěže,“ uvedl Roman Pavloušek, generální ředitel Finančního centra Atlas Copco Services.

Cení se originalita diplomových prací i zajímavé použití výsledků
Přihlásit se do soutěže může každý, kdo úspěšně obhájil diplomovou práci zaměřenou na ekonomii a podnikání. Přihlásit přitom lze i práce až tři roky staré, tedy obhájené v roce 2018 a později. Práce mohou být jak v českém, tak i slovenském a anglickém jazyce. Porota pak bude hodnotit originalitu, neotřelost či možnost praktického využití výsledků.

„Diplomové práce prostudují zaměstnanci našeho ekonomického oddělení, kteří se denně pohybují ve světě čísel, financí či účetnictví. Důležitým aspektem pro hodnotitele bude, jak se dají výsledky diplomové práce prakticky použít. Ocení také originální a inovativní pohled na zpracovávané téma. Stejně tak je zaujmete chytrým řešením daného problému,“ dodala Petra Nesvadbová, personální manažerka.

Na teorii chaosu se nebál vsadit ani vlastní peníze!
Vítězem minulého ročníku soutěže Cena Atlas Copco Services se stal Vojtěch Sadil. Absolvent Fakulty managementu a ekonomiky na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně a autor práce s názvem „Využití teorie chaosu a Elliottových vln na finančním trhu” mimo jiné neváhal riskovat své peníze, aby dokázal, že jeho teze jsou správné. Bodovaly i práce s tématy účetních a daňových aspektů kryptoměn či modelování předpovědí bankrotů stavebních firem.

Kromě hlavní výhry 20 000 Kč pro absolutního vítěze čeká odměna i na pět dalších autorů diplomových prací. Druhé místo bude oceněno částkou 5 000 korun, třetí částkou 3 000 korun a tři další autoři v pořadí získají každý 1 000 korun. Všichni výherci budou mít navíc možnost zúčastnit se exkurze do sídla firmy Atlas Copco Services v Brně ve Spielberk Office Centru.

Covid změnil způsob práce ve firmách – čeká to i absolventy
Koronavirová pandemie zasáhla nejen studenty, ale i samotné pořadatele soutěže. „Téměř ze dne na den se řada z nás z kanceláří přesunula do svých domů a bytů, někteří dokonce i na chalupu. Kanceláře jsme sice úplně nezavřeli, ale zaměstnanci našeho sdíleného servisního centra Atlas Copco jsou mnohem více na home office. A stejně, jako se změnila ‚doba‘, změnil se i způsob naší práce,“ uvedl Roman Pavloušek.

„Přes počáteční náhlou změnu jsme se rychle přizpůsobili nové situaci, a využili příležitostí. Ještě více jsme začali využívat nové technologie a možnosti digitalizace. Díky pružnému přístupu jsme tak nezaznamenali výpadky v kvalitě a efektivitě služeb poskytovaných našim business partnerům,“ podotknul Pavloušek.

Zatímco mnohé obory české ekonomiky zažívají obtížné období, sektor podnikových služeb roste a vytváří velmi zajímavá pracovní místa. I díky tomu, že vzdálená práce, digitalizace a robotizace je na vzestupu. Podle Pavlouška mohou současní studenti ekonomických oborů počítat s tím, že jejich budoucí kariéra se nebude odehrávat jen v kancelářích.

„Vzdálený způsob práce s sebou nese samozřejmě i výzvy, zejména pokud je dlouhodobý. V takovém případě je těžší udržet motivaci a identitu firmy. Proto je třeba najít zlatou střední cestu kombinace práce z domu a kanceláře, která využije nově nalezených příležitostí a zároveň bude posilovat týmovou spolupráci, kreativní řešení a pozitivní firemní kulturu,“ doplnil Pavloušek s tím, že i letos bude Atlas Copco Services nabírat nové talentované zaměstnance do nových týmů v oblasti financí, datové analýzy či automatizace procesů.

Více informací o soutěži zájemci naleznou na stránkách CenaAtlasCopco.cz, kde mohou svoji práci rovnou i přihlásit, nebo na Facebooku. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční na podzim roku 2021 v Brně.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...