Nemovitostní skupina Topestates míří do Brna, investuje tu 2,3 miliardy

Brno, 23. září 2020 – Developer Topestates, který tento měsíc začal s výstavbou svého vůbec prvního projektu v Praze, dnes oznámil záměr vstoupit na brněnský trh. V nejbližších letech zde plánuje vybudovat tři projekty s celkovými investičními náklady 2,3 miliardy korun. První z nich by chtěl představit již začátkem příštího roku.

developer stavba budova

„Chceme naplno rozvířit brněnský development nadčasovým designem a důrazem na prožitek z bydlení i příjemného pracovního prostředí. Nastavíme zde novou laťku kvality a standardu. V Brně jsem vystudoval a 14 let zde žil, takže se na tuto výzvu skutečně těším,“ říká Petr Teplý, spoluzakladatel skupiny Topestates a bývalý partner T.E Development. „U dvou ze tří plánovaných projektů již máme vyřešené vlastnické vztahy a můžeme se tak naplno pustit do raných fází přípravy, první z nich chceme představit již po Novém roce.“

Projekty chystané v Brně budou umístěné v širším centru města a každý z nich bude odlišný. První nabídne kombinaci rezidenční funkce s hotelem, prostorem pro kongresy, restaurací, kavárnou a dalšími službami. Druhý projekt bude čistě administrativní a třetí zase bytový. „Vždy cítíme velkou zodpovědnost za kvalitně provedené a navržené projekty. Zde tomu nebude jinak – chceme, aby byly prospěšné nejen pro své budoucí obyvatele a zaměstnance, ale i pro své okolí,“ vysvětluje Dušan Dvořák, druhý spoluzakladatel skupiny Topestates.

Skupina Topestates odstartovala tento měsíc stavbu nového rezidenčního projektu Barrandez-vous. Byty v oblíbené pražské čtvrti Barrandov nabídnou park na setkávání místních, běžeckou trať, venkovní posezení a další místa pro odpočinek nebo dětské hry. Ve dvou nízkopodlažních bytových domech vznikne celkem 169 nadstandardních bytů všech velikostí. Dokončení projektu se plánuje v roce 2022.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...