70 projektů z jižní Moravy se uchází o vítězství v podnikatelské soutěži

Brno, 18. dubna 2018 - Celkem 483 nápadů přihlásili začínající podnikatelé do osmého ročníku projektu T-Mobile Rozjezdy. Jihomoravský kraj zastupuje 70 projektů, nejčastěji designové výrobky a potřeby pro koníčky. Je to například tyčinka z cascary, výroba potřeb pro psy nebo chytré zavlažování. Soutěž hledá nejen neotřelé nápady, ale zároveň podnikatele, kteří mají se svým nápadem reálnou šanci uspět.

inovace napad podnikatel

V regionálním kole, které proběhne v Brně 24. dubna, odborná porota rozhodne o těch nejlepších, kteří postoupí do celostátního kola. Jména dvou celostátních vítězů se pak dozvíme 22. června.

Regionální výherce může získat ceny v hodnotě skoro 100 tisíc korun a kromě peněz do začátku také služby, které mu start podnikání významně usnadní. Všichni účastníci seminářů se také mohou s přítomnými odborníky poradit o financích, IT nebo marketingu.

Do osmého ročníku T-Mobile Rozjezdů se přihlásilo o 40 začínajících podnikatelů více než v roce předchozím. „Již tradičně má nejvíce zástupců hlavní město, kde bude soutěžit 123 projektů. 70 projektů přihlásili začínající podnikatelé v Jihomoravském kraji a 47 v kraji Moravskoslezském,“ vypočítává Eva Karasová, CSR manažerka společnosti T-Mobile. „Tento ročník je opět rekordní. Úspěch přičítáme nejen zavedenému projektu, ale i tomu, že se daří ekonomice a vloni v ČR přibylo hodně podnikatelů. Živnostenský list si nově pořídilo více než 44 tisíc lidí, nejvíce z Prahy a středních Čech,“ sdělila Karasová.

Přihlášky do soutěže podle regionů kopírují vývoj v počtu živnostenských listů v posledním roce. Nejaktivnější jsou střední Čechy a Praha, nejméně podnikatelů přibylo v Karlovarském a ve Zlínském kraji, a to i s ohledem na počet obyvatel. V celé republice má nyní registraci k podnikání 18 procent lidí, na jižní Moravě je to shodně 18%.

Díky T-Mobile Rozjezdům se v minulosti na vlastní nohy postavili úspěšní jihomoravští podnikatelé jako například Jan Klodner (vyspělé rehabilitační systémy Gradient Labs, Brno), Hana Severová (kavárna Piknik Box, Brno) nebo Petr Šmíd (dřevěná prkénka Hoblhome, Šaratice).


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...