Brněnský TESCAN investuje do 3D zobrazování vzorků

Brno, 30. října 2017 - Společnosti TESCAN ORSAY HOLDING a 3Dim Laboratory se dohodly na vytvoření společného podniku TESCAN 3DIM s.r.o., který bude pro obě firmy vyvíjet software pro trojrozměrné zobrazování a analýzu dat.

phaeoceros carolinianus-tescan

3Dim Laboratory vložila do společného podniku svoji softwarovou divizi a TESCAN ORSAY HOLDING poskytl finanční vklad, který bude sloužit k rychlejšímu rozvoji podniku i vlastního vývoje. TOH vlastní v nové společnosti 51% podíl, 3Dim Laboratory zbývajících 49 %.

„Získali jsme zkušený tým vývojářů, který disponuje know-how v oblasti 3D zobrazování a 3D modelování včetně analýzy dat. Jejich zkušenosti chceme využít při vývoji našich elektronových mikroskopů a rozšířit tak možnosti jejich uplatnění,“ uvedl Jaroslav Klíma, CEO společnosti TESCAN ORSAY HOLDING.

"Podpora silného holdingu TESCAN zrychlí další rozvoj softwarového týmu a umožní sdílení znalostí a rychlejší vývoj softwaru jak pro využití v oblasti elektronové mikroskopie, tak i medicíny," uvedl Michal Španěl, vedoucí vývoje software 3Dim Laboratory.

Právě na propojení medicíny a trojrozměrné grafiky se 3Dim Laboratory specializuje. Od svého vzniku v roce 2008 se společnost intenzivně věnuje vývoji 3D aplikací pro zpracování, analýzu a vizualizaci medicínských obrazových dat zejména z počítačové tomografie (CT).

Zdroj: Protext


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...