Odstartovala soutěž NEJinovátor Jihomoravského kraje

Brno, 10. září 2014 - Inovace jsou hnacím motorem hospodářského pokroku. Pro firmy znamenají kontinuální růst, pro jejich zákazníky pak kvalitnější a hodnotnější zboží a služby. Inovace jsou klíčem k vyšší produktivitě a k uchování konkurenceschopnosti celé ekonomiky. Jihomoravské firmy teď mají příležitost poměřit síly v práci s inovacemi, porovnat své nápady a získat zpětnou vazbu v soutěži „NEJinovátor Jihomoravského kraje 2014“.

inovace napad zarovka

Cílem soutěže, jejímž vyhlašovatelem je Unie malých a středních podniků ČR a jež odstartovala v polovině srpna, je najít firmu s nejlepším řízením inovací. „Hodnotit budeme proces, jakým společnosti k inovacím přistupují, tedy to, jak s nimi umí pracovat, jak je dále převedou do praxe a zpeněží,“ přiblížil výkonný tajemník Unie Radan Klos.

Do soutěže se mohly přihlásit všechny malé a střední inovativní firmy libovolného oboru z jižní Moravy. Nominace firem probíhala dvojím způsobem: vhodné inovativní firmy nominovali partneři soutěže, přihlásit svého favorita ale mohla také podnikatelská veřejnost.

Odborná porota vybere 50 nejlepších firem, vítěze určí audit
V první části soutěže, která v současné době probíhá, jsou přihlášené společnosti posouzeny odbornou porotou složenou z předních odborníků na oblast inovací. Ta přihlíží k významným kritériím, jako například jaký význam mají inovační aktivity firmy pro jihomoravský region nebo jaká je úroveň spolupráce s akademickou sférou a výzkumnou infrastrukturou v kraji.

„Podle těchto kritérií porota vybere 50 společností, kterým nabídneme hodnocení tzv. inovačním auditem. Jedná se o mezinárodní metodu, která stanoví silné a slabé stránky inovačního managementu firmy a zmapuje úroveň znalostí a dovedností v oblasti inovací,“ vysvětlil Klos s tím, že inovační poradci, kteří audit provádějí, poskytnou firmám také konkrétní rady ke zlepšení jejich inovačního systému.

Hodnocení porotou a inovační audit potrvá do poloviny listopadu. Vítězové pak budou vyhlášeni na slavnostním večeru, kde budou honorováni jihomoravským hejtmanem. Více o soutěži najdete na webových stránkách nejinovator.cz.

Zdorj: Bic Brno spol. s r.o.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...