Red Hat se stal druhým nejlepším zaměstnavatelem ČR za minulý rok

Praha, 14. ledna 2013 – Softwarová společnost Red Hat, která má v Brně vývojové centrum, obsadila v žebříčku nejlepších zaměstnavatelů roku 2012 v kategorii středně velkých společností druhé místo v ČR. V rámci regionu střední a východní Evropy skončil Red Hat na desáté pozici. Žebříček Best Employers 2012 sestavila společnost Aon Hewitt.

red_hat_sidlo_brno

„Anonymní hodnocení vlastních zaměstnanců je to vůbec nejcennější a vypovídá o skutečných kvalitách jednotlivých společností," říká Radovan Musil, ředitel vývojového centra firmy Red Hat v Brně. „Red Hat významně investuje právě do rozvoje svého brněnského centra, které je největším vývojovým centrem společnosti Red Hat na světě. V říjnu minulého roku jsme otevřeli novou kancelářskou budovu pro dalších 200 lidí a nyní v brněnské pobočce pracuje více než 500 lidí," dodal.

Studie Best Employers 2012 se zúčastnilo více než 400 společností z 8 států (Bulharsko, Česká republika, Litva, Maďarsko, Polsko, Rusko, Slovensko a Turecko). Dotazník vyplnilo více než 250 000 zaměstnanců, včetně 41 000 manažerů, a více než 2 600 top manažerů.

Studie, kterou Aon Hewitt organizuje v regionu střední a východní Evropy od roku 2001, oceňuje společnosti vyznačující se vysokou kvalitou a efektivitou HR praktik, které mají pozitivní dopad na obchodní výsledky. Pro získání skutečně objektivního obrazu studie zohledňuje perspektivu zaměstnavatele, samotných zaměstnanců a business indikátory.

V listopadu 2012 získal Red Hat titul Investor roku 2011. Ocenění vyhlašovala agentura CzechInvest a Sdružení pro zahraniční investice AFI ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu.

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...