Student Agency začne jízdenky a letenky prodávat také přes automaty Pay+

Praha, 13. března 2012 (MEDIAFAX) - Skupina Student Agency a síť prodejních automatů Pay+ provozovaná společností European Payment Systems zahájily v úterý spolupráci při prodeji jízdenek a letenek prostřednictvím automatů Pay+. Společnosti to oznámily na společné tiskové konferenci. Zákazníci si tak mohou od úterka koupit přes automaty Pay+ vnitrostátní a mezinárodní jízdenky na autobusy Student Agency express, vnitrostátní a mezinárodní jízdenky na vlaky IC RegioJet a v následujících dnech také letenky od Student Agency.

radim-jancura-student-agency-pay-plus

Student Agency express a RegioJet, stejně tak letenky od Student Agency jsou v rámci ČR pionýry v rozvoji tohoto druhu prodeje.

"Zákazníkům se výrazně rozšiřuje možnost nákupů produktů Student Agency a RegioJet – a to v tomto okamžiku o více než 50 prodejních automatů Pay+ navíc na místech, kde jsou zvyklí nakupovat další zboží a služby - například v nákupních galeriích či předních obchodních řetězcích," poznamenal mluvčí Student Agency Aleš Ondrůj.

Automaty Pay+ současně dostávají viditelné označení logem Student Agency upozorňující na to, že tyto žluto-oranžové automaty jsou prodejním místem produktů Student Agency a RegioJet. Obě společnosti budou také koordinovat další rozvoj prodejní sítě automatů Pay+ s ohledem na poptávku zákazníků a destinace autobusů Student Agency a vlaků RegioJet.

"Prodej prostřednictvím automatů Pay+ je pro nás nejlepší cesta, jak rozšířit distribuční síť o automatový prodej, bez nutnosti milionových investic do budování této sítě. Využili jsme dobře fungující, existující prodejní kanál, který navíc nabízí další služby a je i na místech, kde zákazníci tradičně chodí nakupovat. Postupně budeme společně rozšiřovat tyto automaty do dalších míst, kde vidíme potenciál získání dalších zákazníků," uvedl majitel skupiny Student Agency Radim Jančura.

"Spoluprací se Student Agency dostáváme do našich automatů další typ služby, po kterých je na trhu výrazná poptávka – cestování autobusy, vlaky, a letadly. Vedle možnosti platit složenky, dobíjet kredity mobilních telefonů a dalších každodenních služeb od dnešního dne nabízíme také cestování," dodal Sergey Kosyakov, ředitel společnosti European Payment Systems, provozovatele automatů Pay+.

Nákup jízdenek Student Agency a RegioJet, stejně jako letenek není přitom zatížen žádným poplatkem navíc oproti standardnímu prodeji na jiných prodejních místech. Jízdenky na autobusy Student Agency express a vlaky RegioJet jsou navíc – vzhledem k tomu, že se jedná o samoobslužný prodej – nabízeny za výhodné internetové ceny. Například jízdenka na vlak Praha – Ostrava vlakem RegioJet tak vyjde na 295 korun, stejně jako při nákupu na internetu. Nákup je přitom velmi jednoduchý, zákazník je veden názorným displejem v češtině – od výběru trasy, na které chce cestovat, přes výběr spoje až po platbu. Tu může uskutečnit v hotovosti přímo u terminálu a během následujících dnů také prostřednictvím platební karty. Po zaplacení je cestujícímu vytištěna jízdenka, která je už platným cestovním dokladem pro jeho cestu.

Výrazné oranžové Pay+ terminály jsou nyní téměř ve všech obchodních a nákupních centrech v hlavním městě. Tuto novinku na českém trhu najdou zákazníci nejen v Praze, ale také v Karlovarském kraji a v Brně. Terminály jsou k dispozici také ve vybraných prodejnách maloobchodních řetězců Ahold, Interspar, Enapo, Pramen.cz, Kaufland a už brzy také v Tesco. Společnost provozující Pay+ terminály navíc plánuje do konce roku rozšířit síť o dalších několik stovek kusů nejen ve výše uvedených městech, ale i v dalších lokalitách České republiky.

Filip Sušanka, foto: Student Agency

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...