Expert: Klíč k dalšímu rozvoji realitního trhu drží banky

Brno, 7. prosince 2011 (MEDIAFAX) - Realitní trh podle místopředsedy představenstva Real Spektrum Group Jiřího Fajkuse stojí a padá s úvěry, klíč k dalšímu rozvoji realitního trhu v ČR tak podle něj drží banky. Fajkus to ve středu sdělil na odborné konferenci v Brně. Pokud by došlo k odlivu hotovosti z bank, k odpisu špatných aktiv a nekvalitních dluhopisů, tak i v tuzemských bankách by podle Fajkuse zůstal menší kapitál pro nové úvěry. Což podle něj není nereálný scénář. "Už nyní banky musí věnovat více času věnovat problematickým úvěrům, než těm novým," uvedl Fajkus.

justicni_palac250

Pokud jde o investiční příležitosti, Fajkus nazval rok 2011 rokem komerčních investic. Nastal návrat zahraničních investorů, pokračovala aktivita těch tuzemských. Otázkou podle něj ale je, jak se bude trh vyvíjet dál. Podle Fajkuse budou v roce 2012 investoři spíše preferovat ty nejlepší lokality jako New York či Londýn. Praha zůstane stranou.

U kanceláří se heslem dne stane udržení nájemce. "Bude třeba zlepšit nájemci podmínky, vyhovět mu. Stále porostou bonusy pro nájemce, flexibilita nájemních smluv se bude zvyšovat. Pokud nájemce nebude spokojen, jednoduše půjde jinam," nastínil Fajkus.

Libor Popela

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...