Dixons Retail rozšiřuje působení v Brně, vytvoří přes 150 nových pracovních míst

Brno/Praha, 25. října 2011 - Rozšíření se týká stávajícího Centra sdílených služeb, kde najde práci dalších 80 lidí. Internetový obchod Pixmania, který pod koncern Dixons Retail rovněž spadá, otevře novou centrálu pro 14 evropských zemí. Celkem tak v Brně vznikne více než 150 pracovních příležitostí. S investičními projekty pomáhala agentura CzechInvest.

Newark-repairs-dixons-retail

"Česká republika se zaměřuje na lákání a na podporu technologicky náročných investic. Proto mě těší, když se k expanzi rozhodnou ty společnosti, které už na našem trhu působí. Je to totiž zcela praktický důkaz toho, že Česká republika nabízí prostředí, ve kterém se daří podnikání založenému na inovacích a na dovednostech a znalostech zaměstnanců," říká ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek.

„Investice společnosti Dixons Retail potvrzuje fakt, že je Česká republika pro společnosti z oblasti IT a vývoje softwaru velice zajímavá. V první polovině roku 2011 do tohoto odvětví spadala více jak polovina projektů, které agentura CzechInvest v tomto období do České republiky zprostředkovala,“ vysvětluje generální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek a dodává: „Centrem tohoto sektoru v České republice je nepochybně Jihomoravský kraj.“

Společnost Dixons Retail už přestěhovala brněnské Centrum sdílených služeb do větších prostor a chystá se nyní na nábor nových zaměstnanců. Zaměstnání zde najdou odborníci na finanční řízení a zájemci o práci v oddělení služeb zákazníkům. „Byli jsme nadšeni vysokým standardem a profesionalitou práce našich kolegů v České republice. V Centru sdílených služeb se nám podařilo vytvořit opravdu dynamické a mezinárodní pracovní prostředí. Tyto nové prostory ho budou poskytovat také a podpoří naše plány na další rozšíření činností,“ říká John Browett, generální ředitel společnosti Dixons Retail.

„Brno se může pochlubit vysokou úrovní pracovníků s technickými znalostmi IT a jazykovou vybaveností. Jsme rádi, že se stejně jako naši kolegové z Dixons Retail můžeme pyšnit pracovními podmínkami na světové úrovni,“ doplňuje ředitel společnosti Pixmania Steve Rosenblum. Pixmania patří k největším e-shopům v Evropě. V její brněnské pobočce najdou uplatnění především IT specialisté. Pixmania v Brně mimo jiné spustí projekt e-Merchant, který bude stavět na osvědčené základně odborníků v oblasti vývoje IT.

Dixons Retail je jedna z předních evropských společností specializujících se na maloobchod a služby v oblasti elektroniky. V současné době řídí 1 200 klasických či internetových obchodů ve 26 zemích, ve kterých zaměstnává přes 38 000 lidí. V České republice provozuje maloobchodní společnost Electroworld, která disponuje 23 obchody na území České a Slovenské republiky.

(red), foto: www.dixonsretail.com


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...