Ekonomové se sjedou na Masarykovu univerzitu k diskuzi o zavedení eura

Brno, 1. června 2011 (MEDIAFAX) - Odbornou konferencí vyvrcholí ve čtvrtek a pátek oslavy 20. výročí založení Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity. Diskutovat o výhodách zavedení eura a budoucnosti eurozóny přijede slovenský ministr financí Ivan Mikloš, řekla agentuře Mediafax mluvčí univerzity Tereza Fojtová.

 

euro2

Situací po finanční krizi ve vztahu k euru a eurozóně se bude ve čtvrtek v areálu fakulty v Lipové ulici zabývat i viceguvernér České národní banky Mojmír Hampl. Ekonomický výhled pro střední a východní Evropu na pět let z pohledu globální banky představí hlavní analytik Citibank Jaromir Šindel a přítomné hosty pozdraví i Pavel Bořil, člen managementu a ředitel oddělení lidských zdrojů v Citibank, která je strategickým partnerem fakulty.
"Součástí programu bude také zasedání vědecké rady fakulty a předání zlaté medaile Masarykovy univerzity dlouholetému akademickému pracovníkovi fakulty docentovi Osvaldu Vašíčkovi za jeho dosavadní významné vědecko-výzkumné i pedagogické úspěchy," řekla Fojtová.

 

V pátek, druhý den konference, bude na 260 účastníků diskutovat při sedmi specializovaných akcích, mezi které patří mezinárodní konference Evropské finanční systémy 2011, mezinárodní doktorandská konference, jednání Centra konkurenceschopnosti české ekonomiky, či konference na téma jazykové vzdělávání v ekonomických oborech a workshopy: Ekonomika a management, Praxe a stáže, Aktuální otázky výuky matematiky na ekonomických oborech.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...