Stavební veletrhy navštívilo přes 80 tisíc lidí

Brno, 18. dubna 2011 (MEDIAFAX) - Letošní ročník tradičního Stavebního veletrhu, který skončil v sobotu, si na brněnském výstavišti nenechalo ujít více než 80 tisíc lidí. Uvedla to Dita Brančíková z pořádající společnosti Brněnské veletrhy a výstavy (BVV).

 

stavebni_veletrhy2

Stavebního veletrhu se letos účastnilo celkem 1078 firem z 24 zemí. Expozice zabraly plochu o rozloze přes 48 tisíc metrů čtverečních. Vystavovatelé tak letos využili celý pavilon P (deset tisíc metrů čtverečních), který nahradil dříve používané pavilony B, C, D, E. Dále byly obsazeny také pavilony A, F, V a všechny vhodné volné venkovní plochy. Mezi vystavovateli nechyběly kromě českých společností ani firmy například z Belgie, Dánska, Finska, Polska, Rakouska, Španělska či z USA nebo z Velké Británie.

 

"Zvýrazněnými tématy letošního ročníku Stavebních veletrhů Brno byla celosvětově atraktivní témata energeticky úsporného stavění, úspor energií, alternativních zdrojů energií a vytápění. Všechna témata byla rozvíjena pod společným souhrnným názvem Green Building. Energeticky úsporná řešení byla prezentována jak na stáncích jednotlivých vystavovatelů, tak i v odborném doprovodném programu, který připravily už tradičně odborné asociace a partneři veletrhu," uvedla Brančíková.

Komplex Stavebních veletrhů Brno 2011 a Mezinárodního veletrhu interiéru a bydlení Mobitex se uskutečnil na brněnském výstavišti v tradičním jarním termínu, od 12. do 16. dubna. V letošním roce byl nově doplněn o prezentaci investičních a inovačních příležitostí, a komunální technologie a služby - Mezinárodní veletrhy Urbis Invest a Technologie. Akce zahrnovaly i 16. mezinárodní stavební veletrh IBF a 12. mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK. Souběžně se Stavebními veletrhy Brno se uskutečnil také Mezinárodní veletrh investic, podnikání a rozvoje v regionech Urbis Invest a Mezinárodní veletrh komunálních technologií a služeb Urbis Technologie.

Filip Sušanka

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...