Brno podpoří VIDA! science centrum i v příštím roce 18 miliony

Brno, 27. září 2023 - Brněnští radní souhlasili s poskytnutím dotace Moravian Science Centre Brno na zajištění spolufinancování provozu VIDA! science centra v období od 1. 1. 2024 do 31. 12. 2024. Dotaci ve výši 18 milionů korun musí ještě schválit říjnové zastupitelstvo.

penize czk masaryk

VIDA! science centrum funguje od prosince 2014. Jeho cílem je propagovat a popularizovat vědu a seznamovat širokou veřejnost s vědeckými poznatky z celé řady přírodních oborů, podílet se na školním i mimoškolním vzdělávání mládeže a vytvářet podmínky pro růst počtu studentů a absolventů přírodovědných a technických oborů. Centrum také pořádá mnoho sportovních akcí.

V roce 2022 přišlo do VIDA! centra 180 542 návštěvníků. „Město Brno se na přípravě a provozu zábavního a popularizačního vědeckého parku podílí od úplného počátku. A jinak tomu nebude ani příští rok, kdy VIDA! science centrum získá od města Brna na provoz 18 milionů korun. Věřím, že úspěšné moderní interaktivní centrum propojující vědu a zábavu osloví stále více návštěvníků,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková.

Zdroj: TIS MMB, foto: Ingimage


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...