Z bývalého skladu v Lužánkách vznikne cukrárna a kavárna

Brno, 14. května 2023 - Zrekonstruovaný bývalý sklad nedaleko hřiště pro děti v Lužánkách bude sloužit jako cukrárna a kavárna. Povede ji Veřejná zeleň města Brna. Brněnští radní na své poslední schůzi doporučili zastupitelům schválit dodatek zřizovací listiny této příspěvkové organizace.

kava kavarna cukrarna desert

„Původně skladovací objekt se díky rekonstrukci proměnil na cukrárnu a kavárnu, která bude mít u návštěvníků Lužánek jistě úspěch. V této části parku – a nedaleko dětského hřiště – dosud nebyla žádná možnost občerstvení. Cukrárnu bude provozovat správce parku Veřejná zeleň města Brna, jakmile zastupitelé schválí dodatek zřizovací listiny. Ten organizaci dovoluje vést pohostinskou činnost, pekařství a cukrářství. Provozovna by měla být slavnostně otevřena už v červnu,“ nastínila primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Rekonstrukce probíhala v loňském roce a letos se úpravy dokončovaly. Náklady dosáhly 8 milionů korun. „Kromě kávy, čaje či zákusků bude cukrárna nabízet i pochutiny na gril. Veřejné grily se totiž nacházejí nedaleko. Se zásobováním se počítá ráno, aby nerušilo klidný chod parku a jeho návštěvníky v pozdějších hodinách, a Veřejná zeleň města Brna k němu využije tichý elektromobil. Cukrárna bude otevřena denně od 10 do 20 hodin a fungovat bude celoročně,“ doplnil náměstek primátorky města Brna pro oblast životního prostředí Jaroslav Suchý.

Zdroj: TIS MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...