Brno plánuje vybudovat v Přízřenicích mateřskou školu

Brno, 10. února 2022 - Jednou z rozvojových lokalit, kde by v následujících letech měla probíhat bytová výstavba, jsou Přízřenice v městské části Brno-jih. V souvislosti s očekávaným nárůstem počtu obyvatel v této čtvrti nechá město Brno vypracovat investiční záměr na výstavbu nové mateřské školy. Ta by měla být postavena v blízkosti ulice Moravanské.

deti skolka prizrenice brno

„Přízřenice jsou jednou z lokalit, kde se plánuje výstavba družstevního bydlení. V budoucnu by zde mělo vzniknout až 840 bytových jednotek, do kterých se nastěhují více než dva tisíce lidí. Před samotnou bytovou výstavbou chceme v lokalitě zajistit občanskou vybavenost. Dnes jsme například souhlasili s vypracováním investičního záměru na výstavbu nové čtyřtřídní mateřské školy,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

O zpracování investičního záměru požádal Odbor školství a mládeže Magistrátu města Brna. „Pokud naroste počet obyvatel Přízřenic, zvýší se také potřeba zajištění předškolního vzdělávání pro místní děti. Na tuto situaci chceme být připraveni. Cílem investičního záměru bude podrobněji zpracovat projekt na stavbu nového objektu mateřské školy s odhadovanými náklady ve výši 84 miliony korun. V dalších fázích přípravy bychom rádi požádali o dotace z programů IROP nebo ITI,“ uvedl 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

„Co se týče parametrů nové mateřské školy pro 100 dětí, bude se jednat o jednopodlažní budovu se čtyřmi třídami a prostory pro pedagogický i nepedagogický personál. Samozřejmě počítáme s tím, že děti budou mít k dispozici zahradu s herními prvky. Projekt také zahrnuje napojení na technickou infrastrukturu a výstavbu parkovacích míst. Pokud vše půjde podle plánu, mohla by výstavba začít v roce 2024,“ upřesnil radní pro oblast školství Jaroslav Suchý.

Zdroj: Tiskové středisko MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...