SAKO vylepšilo aplikaci na ohlašování plných kontejnerů

Brno, 4. července 2019 – Na začátku července společnost SAKO spouští novou aplikaci na ohlašování plných kontejnerů na tříděný odpad. Ta umožňuje rychle informovat dispečink svozu o plné nádobě, pomůže vyhledat nejbližší sběrné středisko nebo stanoviště barevných kontejnerů. Má název „Třídění odpadu v Brně“ a je volně ke stažení na App Store nebo Google Play.

popelnice plna

Mobilní aplikace je nejpohodlnější způsob, jak v Brně občané mohou ohlásit přeplněný kontejner. Umí rychle dohledat odpadovou nádobu, u které právě stojíte. V mapě se zobrazí, kde se konkrétní kontejner nachází, jaký má objem a jak často se vyváží. Pokud je nádoba plná, stačí jednoduše rozkliknout příslušné kontejnerové stání, přímo v aplikaci pořídit fotku a hlášení odeslat. Dispečer svozu potom může bezprostředně reagovat zařazením stanoviště do nejbližší svozové trasy.

Starší verze mobilní aplikace v Brně fungovala už od roku 2014. Vzhledem k jejímu stáří si ale zasloužila obnovu tak, aby odpovídala moderním standardům. Pokud uživatele měli nainstalovanou již starší verzi a mají ve svých telefonech povolené automatické aktualizace, novou verzi aplikace by měli mít již automaticky aktualizovanou. V opačném případě je potřeba si aktualizaci jednoduše zajistit na App Store nebo Google Play.

Další možností, kterou Brňané k ohlašování plných nádob používají, jsou webové formulářů na stránkách společnosti SAKO. Stačí vyplnit kontaktní údaje, napsat připomínku a zprávu odeslat. Přeplněný kontejner lze nahlásit i telefonicky přímo na dispečinku společnosti. Číslo na něj, stejně jako QR kód ke stažení mobilní aplikace do chytrého telefonu, je uvedené na každé nálepce umístěné na barevných popelnicích.

„Všechny zmíněné komunikační kanály vnímáme jako důležitý nástroj, který nám umožňuje flexibilně optimalizovat svozové trasy, eliminovat nepořádek u kontejnerových stání a v neposlední řadě motivovat občany ke třídění tím, že s námi mohou rychle a jednoduše řešit všechny jejich požadavky související se svozem tříděného odpadu. Přestože jsou naše webové stránky plně responzivní, jsme přesvědčeni, že mobilní aplikaci se v jednoduchém přístupu nic nevyrovná,“ shrnul předseda představenstva společnosti SAKO Filip Leder s tím, že mobilní aplikaci považuje za další krok k tomu, aby Brno bylo čisté město, vstřícné k jeho občanům a nabízelo po všech stránkách možnosti kvalitního života.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...