Na Ponavě bylo otevřeno nové moderní stanoviště záchranek

Brno, 31. března 2016 - Tři sta milionů korun na stavbu tří nových výjezdových stanic Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje (ZZS JMK) v Brně od roku 2012, téměř stovka nových sanitních vozů za posledních deset let, z toho jen za poslední tři roky 44. Jihomoravský kraj dokončil výstavbu třetí nové budovy ZZS Jihomoravského kraje, která byla otevřena ve čtvrtek 31. března.

phoca thumb l Nove sidlo ZZSJMK cernovice tezebni krystof turek 05

„Dneškem pro brněnské a jihomoravské záchranáře končí jedna významná etapa. Chtěl bych všem moc poděkovat za spolupráci. Věřím, že jsme vytvořili pro záchranáře moderní zázemí, odpovídající 21. století. Přeji jihomoravským záchranářům, aby i v budoucnu zřizovatel mysle na zdravotnickou záchrannou službu. Chci popřát, aby výjezdy z tohoto stanoviště byly úspěšné, aby se jim podařilo udělat maximum pro záchranu lidského života a ochránění lidského zdraví,“ uvedl při slavnostním otevření jihomoravský hejtman Hašek.

„Zahájením provozu výjezdové základny záchranářů Brno-Ponava  se tak na území jihomoravské metropole dovršuje aktualizace zabezpečení Zdravotnické záchranné služby, kterou schválilo krajské zastupitelstvo před pěti lety. Jde přitom o největší výjezdovou základnu na území brněnské aglomerace. Jsem přesvědčen, že nové pracoviště záchranářů Brno-Ponava přispěje k větší bezpečnosti a ochraně obyvatel jižní Moravy,“ doplnil Hašek.

 „Podmínky v nové základně jsou nesrovnatelně lepší než v prostorách dosavadní výjezdové základny  na náměstí 28. října. Věřím, že zde bude nadále zajištěna kvalitní péče pro obyvatele našeho kraje,“ dodal ředitel ZZS JMK Milan Klusák.
V Brně mají záchranáři v současné chvíli k dispozici moderní zázemí v Brně – Bohunicích, kde sídlí i krajské zdravotnické operační středisko, druhé stanoviště je v Brně – Černovicích a třetí pak právě nově otevřené v Brně – Ponavě.

Od roku 2009 investoval Jihomoravský kraj do Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje přes 2,5 miliardy korun.  Kromě krajského města vzniká nové výjezdové stanoviště záchranářů ve Znojmě za 65 milionů korun a opraveny jsou i stanice v dalších městech.

Stavba byla dokončena 28. ledna 2016 a od 1. března 2016 zde zasahují ve dne dvě výjezdové skupiny s lékařem, z toho jedna v setkávacím systému a 3 výjezdové skupiny RZP, v noční době pak jedna výjezdová skupina s lékařem v setkávacím systému a 2 výjezdové skupiny RZP. 24 hodin denně je zde k dispozici posádka sanitního vozidla pro potřebu transportů hendikepovaných novorozenců, kdy tuto službu zajišťuje ZZS JMK společně s Fakultní nemocnicí Brno, pracovištěm Dětská nemocnice v Brně – Černých Polích.

Zdroj: JMK


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...