Díky sponzorům vznikly ve FN Brno na dětské JIP pokoje pro maminky

Brno, 16. září 2014 - Původní sklad inkubátorů na oddělení 56 Pediatrické kliniky FN Brno byl díky sponzorským penězům přebudován na pokoje pro matky. Dva pokoje se čtyřmi lůžky jsou vůbec první svého druhu na JIP v brněnské dětské nemocnici.

pokoje pro maminky jip detska fn brno

Díky finančním prostředkům, které se vedení Pediatrické kliniky FN Brno podařilo za více než rok shromáždit na svém sponzorském kontu, byl původní prostor, v jehož jedné části byly uloženy inkubátory a druhá sloužila k provizornímu ubytování dvou matek, vybudována čtyři lůžka pro celodenní pobyt matek.

Vnitřní stavební úpravou byly jednotlivé místnosti odděleny sádrokartonovými příčkami s posuvnými dveřmi. Zrekonstruovány byly i povrchy podlah, stěn, podhledy vč. svítidel a elektrorozvodů. Zbudována byla také koupelna se sprchou, umyvadlem a dalším umyvadlem v předsíňce. Koupelna je uměle větrána.

Celkové náklady ve výši téměř 340 tisíc korun byly hrazeny ze sponzorských darů Tepláren Brno, Menšíkovy 11 a dalších. Nemalým dílem přispěl také BAUHAUS Brno, jež věnoval sanitární techniku, obklady a další vybavení v celkové hodnotě přes třicet tisíc korun.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...