V Brně-Bohunicích bylo otevřeno nové sídlo záchranky

Brno, 31. ledna 2013 - Představitelé Jihomoravského kraje se ve středu 30. ledna zúčastnili slavnostního otevření nové budovy a výjezdového stanoviště Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje v Brně-Bohunicích. Nové výjezdové stanoviště bylo postaveno v průběhu loňského roku a první sanitní vozy z něj vyjely v lednu 2013.

zachranka-brno-bohunice

„Nový bohunický areál nabízí záchranářům nejen odpovídající zázemí a moderní vybavení, ale je výhodný i svým umístěním. Myslím, že je to ten nejlepší dárek, který mohla krajská samospráva dát Vám, záchranářům a všem zaměstnancům Zdravotnické záchranné služby. Jihomoravský kraj dbá na vybavení záchranářů, vážíme si Vašeho poslání a Vaší práce. Jako šéf Integrovaného záchranného systému jsem hrdý na Vaši práci a jsem rád, že Vám za ni mohu aspoň touto formou poděkovat. Až dojde k dovybavení operačního střediska, půjde o nejmodernější objekt zdravotnické záchranné služby v České republice a budou nám ho závidět kolegové a kolegyně ze všech ostatních krajů.,“ řekl při otevření nového sídla záchranářů hejtman jihomoravského kraje Michal Hašek.

Nová budova v Brně-Bohunicích se stala centrálou Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje. Kromě výjezdových složek zde sídlí vedení organizace a celá administrativa. Během roku 2013 dojde k přestěhování krajského zdravotnického operačního střediska.

U příležitosti otevření nové budovy v Brně-Bohunicích ocenil hejtman Michal Hašek a ředitel Zdravotnické záchranné služby JMK Milan Klusák zaměstnance organizace, kteří přispěli k jejímu rozvoji a úrovni poskytovaných zdravotních služeb, či kteří v uplynulém období mimořádným způsobem přispěli k záchraně lidského života. Jedná se celkem o 15 zaměstnanců, zejména zdravotníků, a to jak stávajících, tak těch, kteří již odešli na odpočinek.

Zdroj: JMK, foto: Kryštof Turek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...