V brněnské zoo se bude propouštět

Brno, 1. července - Hospodářská situace v České republice je důvodem toho, že brněnská zoologická zahrada bude snižovat počet svých zaměstnanců. Ředitelství Zoo Brno plánuje propustit až třicet stávajících zaměstnanců během tří až pěti let.

 

zoo

V tuto chvíli disponuje brněnská zoologická zahrada 110 zaměstnanci, konečný počet by se dle plánu měl pohybovat mezi 80 až 90 lidmi zaměstnanými v hlavním pracovním poměru. Jedno pracovní místo přijde ročně Zoo průměrně na 400 tisíc korun, přičemž z celkového rozpočtu zahrady tvoří mzdy až 50% nákladů, z čehož vyplývá, že se jedná o nejnákladnější položku v rozpočtu.    

Jednou z příčin plánovaného snižování stavů je i červencové přesunutí stálé akvarijní výstavy v centru Brna na Radnické ulici přímo do prostor Zoo. Tímto přesunem zaniknou celkem čtyři pracovní místa, která se k výstavě v Radnické ulici vázala.

Z vyjádření zahrady je zřejmá plánovaná snaha o snížení stavu zaměstnanců co nejpřirozenějšími cestami, jakými jsou odchod do důchodu nebo dobrovolný odchod zaměstnanců na jiná pracoviště.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...