Postižené děti se setkají v Brně, v areálu VUT se budou bavit a sportovat

Brno, 12. května 2011 (MEDIAFAX) - Více jak sedm desítek mezinárodních, republikových a regionálních sportovních, preventivních a dobročinných akcí se uskuteční během letoška v Česku v rámci projektu zaměřeného na začlenění postižených dětí do společnosti. Jedno z největších setkání se uskuteční v pátek v Brně.

dite_na_vozicku-vut-brno250

Děti a dospělí s různým postižením společně s dětmi z dětských domovů, diagnostických ústavů a žáky a studenty základních, středních a vysokých škol společně pracují a pomáhají druhým při konkrétních setkáních. Během jedenácti let se takových setkání uskutečnilo více než sedm stovek.

Jedno z největších letošních setkání v Česku se uskuteční v pátek v areálu brněnského Vysokého učení technického pod Palackého vrchem. Na programu celodenního klání bude osmnáct disciplín, například střelba hokejkou do branky, hod míčků do krabic nebo běh na 30 metrů.

"Mít zdravotní, životní hendikep, znamená mít smůlu nebo osud. Ti, co s ním bojují, mají můj respekt a obdiv. Jsou příkladem pro nás všechny, kteří jsme měli štěstí," poznamenal primátor Brna Roman Onderka (ČSSD), který nad akcí převzal záštitu.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...