SUV: Dopřejte si radost z objevování neprozkoumaného terénu

Brno, 1. března 2013 - Před staletími brázdily nekonečné a neznámé plochy oceánů koráby. Dnes můžete brázdit nejen silnice, ale zejména neprozkoumaný terén neméně bytelnými koráby, které v reklamních kampaních či recenzích právem označují jako SUVerény. I brněnské autosalóny jich nabízejí celou řadu a třeba právě vám automobil z jejich nabídky jednou pěkně po brněnsku řekne: „SU Váš nový vůz do jakéhokoli terénu!"

suv-detail

Hyundai Santa Fe

SUV střední třídy se zcela novým designem, karosérií a interiérem. Vůz je vybaven výkonnějšími motory se sníženou spotřebou paliva – benzínový motor 2,4 GDi s výkonem 142 kW (193 k) nebo naftový motor 2,0 CRDi s výkonem 110 kW (150 k) a 2,2 CRDi s výkonem 145 kW (197 k) s použitím šestistupňové manuální nebo automatické převodovky. Při stejném rozvoru 2 700 mm má nový model agresívnější a výraznější vzhled typického SUV. Snížená linie střechy vytváří dynamický profil karosérie, který umocňují hliníkové disky s tmavým chrómem až do velikosti 19".

Hyundai Santa FeCena od 699 990 Kč s DPH
Informace poskytl: C & K
www.ckhyundai.cz


Volkswagen Tiguan

S pěti hvězdičkami z nárazových testů Euro NCAP patří Tiguan mezi nejbezpečnější SUV a díky nejmodernějším motorům TDI a TSI je navíc jedním z nejúspornějších terénních vozů. V minulém roce obohatily nabídku nové asistenční systémy, jako je například systém sledování únavy řidiče, kamerové asistenční systémy automatického ovládání dálkových světlometů Light Assist (světlomety s žárovkami H7) a Dynamic Light Assist (bi-xenonové světlomety) a asistent sledování jízdy v jízdním pruhu Lane Assist. Výkony čtyř zážehových motorů TSI sahají od 90 kW / 122 k do 155 kW / 210 k, zatímco vznětové motory TDI jsou k dispozici s rozpětím výkonů od 81 kW / 110 k do 125 kW / 170 k.

Wolkswagen Tiguan

Cena již od 499 900 Kč s DPH
Informace poskytl: Porsche Brno
www.volkswagenvbrne.cz


HONDA CR-V

Jeden z nejoblíbenějších a nejprodávanějších vozů kategorie SUV v ČR i na celém světě se představuje již ve čtvrté generaci. Jeho moderní design evokuje dojem bezpečí, důvěry a dynamiky. K dobrému pocitu z modelu CR-V jistě přispívá také péče věnovaná bezpečnosti pro posádku a ohleduplnost k životnímu prostředí. Svým komfortem hýčká posádku jako limuzína. Přímo pověstná je také spolehlivost automobilů HONDA. Zcela nový je nyní systém elektronické aktivace pohonu 4x4. Díky tomuto řešení poskytuje CR-V mimořádně agilní jízdní vlastnosti při velmi nízké spotřebě paliva.

Honda CR-V Prototype

Cena od 470 000 Kč bez DPH
Informace poskytl: AUTOELEGANCE BRNO-ŘEČKOVICE
www.autoelegance.cz


KIA SORENTO

Modernizované SUV Kia Sorento se začalo prodávat v říjnu loňského roku. Výrazné změny zahrnují zcela novou platformu, vylepšené hnací ústrojí s nižší spotřebou paliva a nižšími emisemi (v nabídce s motory 2.2 CRDi 145 kW a 2.4 GDi 129 kW), vyšší úroveň jízdního komfortu, ovladatelnosti a kultivovanosti, rozšířenou praktickou a bezpečnostní výbavu, a k tomu svěží nový vzhled exteriéru. Stejně jako ostatní modely automobilky Kia nabízí i Sorento exkluzivní záruku 7 let.

kia sorentoCena od 609 980 Kč s DPH
Informace poskytl: PEMM Brno
www.kia-brno.cz


Škoda Yeti

Yeti nabízí cestujícím mimořádnou prostornost, variabilitu a míru komfortu. Díky světlé výšce 180 mm a širšímu rozchodu kol má Yeti výjimečné jízdní vlastnosti nejen na silnici, ale také velmi dobrou prostupnost v terénu. Systém tří samostatných zadních sedadel VarioFlex zaručuje maximální variabilitu interiéru i zavazadlového prostoru, který lze snadno zvětšit až na 1 760 litrů. Yeti dosáhl maximálního počtu pěti hvězdiček v testech Euro NCAP. Zákazníci mají na výběr pohon předních i všech čtyř kol se spojkou Haldex čtvrté generace. K dispozici jsou benzínové motory 1.2 TSI, 1,4 TSI a 1.8 TSI a turbodiesely 2.0 TDI CR v několika výkonnostních variantách.

SkodaYeti 1Cena od 349 900 Kč s DPH
Informace poskytl: Porsche Brno
www.skodavbrne.cz


KIA SPORTAGE

SPORTAGE je živým důkazem toho, že první dojmy přetrvají. Toto dech beroucí SUV vás ponechá v úžasu – ať zamíříte kamkoliv, ať vás život vystaví čemukoliv. Kromě designu, za kterým se každý otočí, má Sportage ve svém rodokmenu všechny základní vlastnosti vozidel SUV. Díky nim tak obstojí v každém dobrodružství, které městská džungle skrývá. Nová Sportage kombinuje hbitost s nízkou spotřebou a nízkou úrovní emisí. Můžete být rychlí a zároveň jezdit hospodárně díky výběru mezi dvěma benzínovými a dvěma dieselovými motory o výkonu až 135 kW. Na každý nový vůz Kia je poskytována sedmiletá záruka.

Kia-Sportage

Cena od 384 980 Kč s DPH
Informace poskytl: PEMM Brno
www.kia-brno.cz


Audi Q5

Audi Q5 se může pochlubit všestranným talentem pro sport, volný čas a rodinu. Rozvor 2,81 metru je předpokladem pro velkorysou nabídku prostoru pro pět cestujících. Sériově vybaveno elektromechanickou parkovací brzdou, inteligentním čipovým klíčkem, automatickou klimatizací a displejem mezi sdruženými přístroji, na němž je mimo jiné ukazatel ideálního převodového stupně pro úspornou jízdu. Audi Q5 nabízí 2 zážehové motory až do 199 kW (271 k) a vznětové o výkonu do 180 kW (245 k). Audi Q5 se může pochlubit stoupavostí 31 stupňů (= 60 %).Nájezdový úhel dosahuje přední hodnoty 25 stupňů a přechodový úhel má hodnotu 17,5 stupně. Světlá výška dosahuje znamenitých 20 centimetrů, při brodění si může řidič dovolit vjet do hloubky až 50 centimetrů. Audi Q5 se vyrábí výhradně se stálým pohonem všech kol.

Audi Q5 -3

Cena již od 949 100 Kč s DPH
Informace poskytl: Porsche Brno
www.audivbrne.cz


Lexus RX-F SPORT

Nový RX charakterizuje především ještě elegantnější a současně agresívnější design čelních partií. Ve vylepšeném interiéru zaujme širší nabídka barevných kombinací, nové typy obložení, nový volant, přepracovaná kaplička přístrojů a sdružený ovladač RTI (Remote Touch Interface) druhé generace.Všestranný charakter pohonu Lexus Hybrid Drive modelu RX 450h byl vylepšen o režim Sport, který doplňuje jízdní režimy Normal, Eco a EV plně hybridního systému pohonu. Lexus RX v provedení F SPORT více akcentuje dynamický a sportovní charakter tohoto modelu.

LEXUS RX F SPORT

Cena od 1 289 000 Kč s DPH
Informace poskytl: C & K
www.lexus-brno.cz


Range Rover

Nejlepší a nejschopnější luxusní silniční vozidlo na světě s pohonem všech kol. Poskytuje úžasné jízdní vlastnosti a vynikající komfort díky vzduchovému odpružení a jedinečnému systému Terrain Response®, který dokáže monitorovat okolí a nastavit jízdní režim podle aktuálních podmínek (silnice, terén, písek, skály, sníh).

Kompletní řada nejmodernějších motorů pro model Range Rover Vogue zahrnuje vznětový motor LR-TDV6 3,0 (258 k, 600 Nm), jehož systém Stop/Start zvyšuje hospodárnost, a motor LR-SDV8 4,4 (339 k, 700 Nm), který poskytuje suverénní výkon. K dispozici je rovněž výkonný zážehový motor LR-V8 5,0 Supercharged (510 k, 675 Nm). Všechny motory jsou spojeny s pokrokovou osmistupňovou automatickou převodovkou a vyhoví individuálním požadavkům každého řidiče.

Range Rover

Cena od 1 911 400 Kč bez DPH
Informace poskytl: CARTec motor
www.cartec.cz


Porsche Cayenne

Muži oblíbený a ženami milovaný sportovně-terénní SUV má elegantní design, vynikající jízdní vlastnosti a bohatou řadu technických inovací. Agilní Cayenne s rozvorem téměř tři metry nepohrdne dálnicí, městem ani venkovem. Čtyřkolka, jejíž předností je komfort a prostornost, pojme až pětičlennou rodinu. K dostání je v osmi modelových verzích. Nejúspornější z nabízených verzí je Cayenne Diesel s kombinovanou spotřebou 7,2 l / 100 km. Provedení GTS má sportovního ducha o výkonu 309 kW při 6 500 ot./min. Cayenne Turbo exceluje zrychlením z 0 na 100 km/h za 4,7 s. Na vrcholu modelové řady stojí Turbo S s maximální rychlostí dosahující 283 km/h a 405 kW.

Porsche CAYENNE S

Cena od 1 337 000 Kč bez DPH
Informace poskytl: Porsche Brno
www.porschecentrumbrno.cz


SUZUKI SX4

je ideální kombinací vnějších rozměrů a mrštnosti v městském provozu s off-road výbavou pro překonávání nástrah terénu. Vozidlo je vybaveno zážehovým agregátem 1,6 litru o výkonu 88 kW, může alternativně využívat LPG. Případně vznětovým agregátem 2,0 litru o výkonu 99 kW. SX4 je nejdostupnějším komplexně vybaveným vozem s možností pohonu 4x4 a uzávěrkou mezinápravového diferenciálu. Nově nabízená verze SX4 CROSS se zvýšenou světlou výškou o 30 mm na celkových 220 mm je vybavena ochrannými kryty podvozku a ochranným čelním rámem.

Suzuki SX4Cena od 234 900 Kč s DPH
Informace poskytl: CanoCar, s. r. o.
www.suzuki-brno.cz


Subaru XV

Novinka Subaru XV spojuje mnoho nároků na všestranný vůz. Velká světlá výška 220 mm usnadňuje nastupování a vystupování, nemusíte se bát vysokých obrubníků ani polních cest. Výborná stabilita vozu a jeho robustnost přímo vybízí k radostnému svezení. Samozřejmě i toto Subaru má pohon 4x4 – Symmetrical AWD. Výborné jízdní vlastnosti jsou samozřejmostí i u tohoto crossoveru. Ploché benzínové motory 1,6 a 2,0 lze kombinovat s manuální nebo CVT převodovkou, dvoulitrový Subaru Boxer Diesel je pak dodáván se šestistupňovou manuální převodovkou.

Subaru XV

Cena od 474 000 Kč bez DPH
Informace poskytl: C & K
www.subarubrno.cz

Karel Matoušek

 

Vyšlo v Brno Business & Style

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...