Novinky brněnských vinoték - červen 2011
Brno, 3. června 2011 - V červnu uvádí na trh svá vína celá řada vinařů. Zpravidla to bývají vzorky z roku minulého, ale objevily se i ročníky starší, vyzrálejší. Za zmínku stojí u nás ještě málo známá odrůda Kerner, jejíž výběr z bobulí od Ampelosu je horkou novinkou Moravské vinotéky. Zajímavostí je i Mistelle de Muscat Juveano vyrobené technologií portských vín, ovšem u nás, na Moravě. Nechejte se proto inspirovat naší červnovou nabídkou a navštivte vaši oblíbenou vinotéku. Vaše hodnocení pak může napovědět i ostatním, zda-li se tip vyplatí.
Hrabal Sekt BrutVinařství Hrabal Bílý suchý sekt, vyráběný klasickou metodou kvašení v láhvi (9 měsíců) je kupáží odrůd Ryzlink Rýnský a Ryzlink vlašský. Příjemná zlatá barva je podtržena kvalitním perlením. V chuti svěží květinovo-meruňkové aroma pozvolna přechází v minerální tóny. Oceněno stříbrnou medailí v kategorii šumivá vína na soutěži Vinař Roku 2010 a na AWC Vienna 2010. |
![]() |
Chardonnay 2010 pozdní sběrGRMOLEC – rodinné vinařství Bílé polosuché víno s 12,0 % alkoholu a 3,6 g/l zbytkového cukru. Doba zrání do roku 2014, doporučená teplota podávání 9 - 11 °C. Plné, delikátní víno s dominující, ale příjemnou kyselinkou, květnatou až ovocně kořenitou vůní připomínající lipový květ a akát. Doporučujeme k lehčí úpravě drůbeže, jedinečný i k studeným předkrmům a telecímu masu. |
![]() |
Ryzlink rýnský 2010 pozdní sběrLIVI Dubňany Bílé suché víno se zbytkovým cukrem 2,6 g/l a alkoholem 11,0 %. Barva je světlejší žluto zelená, ve vůni svěží, s náznaky lipového i akátového květu. Chuť je harmonická, s minerálními tóny a svěží kyselinkou. Kombinace s jídlem: ryby, drůbež, telecí maso. |
![]() |
Ryzlink rýnský 2010 pozdní sběrVinařství Ing. Jakub Šamšula Suché bílé víno se zbytkovým cukrem 7,6 g/l a 12,0 % alkoholu. Barva ryzího zlata se zelenkavým závojem nás přivádí k hluboké a intenzivní vůni z dlouze macerovaných hroznů, postřehneme bílé květy a pomerančovou kůru. Chuť je elegantní, dlouhotrvající a šťavnatá, zaregistrujeme jablečné křížaly a plané broskve. Doprovodí silné vývary a bílé omáčky. Zlatá medaile Vinum Juvenale 2011, Stříbrná medaile Valtické vinné trhy 2011, Bronzová medaile Národní soutěž vín 2011. |
![]() |
Ryzlink vlašský 2007 pozdní sběrVinařství Hrabal Bílé suché víno z řady Boutique wine. Bylo vyrobeno a vyškoleno v souladu s původní tradicí vinařské rodiny v dubových sudech metodou sur-lie. Víno má harmonický plný projev s perspektivou dalšího ležení na lahvi 6 let. |
![]() |
Pálava 2010 pozdní sběrVinařství U Kapličky Bílé polosladké víno s 10,5 % alkoholu a 25,4 g/l zbytkového cukru. Světle zelenožlutá barva s kořenito-květnatou vůní, dominují zde tóny květů černého bezu, manga a čajové růže. V chuti jsou citrusovo-banánové tóny. Doporučujeme podávat k předkrmům, lehkým úpravám ryb a drůbeže, ale i k dezertům. Teplota podávání je 9 - 11 °C. |
![]() |
Denise Rosé 2009 pozdní sběrGRMOLEC – rodinné vinařství Růžové polosuché víno s 12,0 % alkoholu a 6,7 g/l zbytkového cukru. Doba zrání do roku 2012, doporučená teplota podávání je 8 - 9 °C. Růžové víno s krásnou ovocnou vůní, hebkou a lahodnou chutí připomínající čerstvé jahody se smetanou. Doporučujeme ke grilovaným masům a jemným sýrům. |
![]() |
Frankovka rosé 2010 moravské zemské vínoVinařství Trpělka & Oulehla Růžové víno s 12,5 % alkoholu. Je elegantní pivoňkové barvy, se svěžím ovocitým buketem (červený rybíz, maliny). Příjemně překvapí vyšší kyselinka. Doporučujeme dobře vychlazené v létě jako aperitiv. Podáváme k bílému masu, či studeným těstovinovým salátům, snoubí se i s ovčími a kozími sýry (brynza, feta, ...), s olivami a aromatickými bylinkami. |
![]() |
Cabernet Moravia 2010 pozdní sběrGRMOLEC – rodinné vinařství Červené suché víno s 13 % alkoholu a zbytkovým cukrem 2,8 g/l. Doba zrání do roku 2014, doporučená teplota podávání 16 - 18 °C. Velmi plné, hebké víno s nezaměnitelnou typickou vůní i chutí černého rybízu a ostružin. Doporučujeme zejména ke grilovaným masům a zvěřině. |
![]() |
Finca La Estacada 2009 6 mesesBodegas Finca La Estacada Červené suché víno s obsahem alkoholu 13,5 %. Šest měsíců zrálo v barikových sudech. Je vyrobeno ze 100 % typické španělské odrůdy Tempranillo. Rudá sytá barva, výrazná ovocitá vůně s karamelovou vanilkou. Švestková chuť s krásnou mohutnou tříslovinou, pecička v dozvuku. Je doporučeno podávat víno při teplotě 16 - 18 °C. |
![]() |
Kerner 2009 výběr z bobulíAmpelos Bílé sladké víno se zbytkovým cukrem 79,8 g/l a s 16,0 % alkoholu. Cukernatost moštu dosáhla 31 °NM. Víno je zlatožluté barvy, ve vůni i chuti dominuje luční med. Díky své sladkosti vhodně doplní například zákusky. Doporučení teplota pro servírování je 10 – 12 °C. |
![]() |
Ryzlink rýnský 2009 ledové vínoGRMOLEC – rodinné vinařství Bílé sladké víno se zbytkovým cukr 132,8 g/l a 10,0 % alkoholu. Cukernatost hroznů dosáhla 39,6 °NM. Nízká teplota při sklizni má za následek zmrznutí vody v bobulích. Po jejich vylisování je v moštu vysoká koncentrace cukrů, kyselin a aromatických látek. Doba zrání do roku 2016, doporučená teplota podávání 6 - 8 °C. Doporučujeme k zakončení slavnostní tabule jako doplněk k dezertu nebo moučníku. |
![]() |
Mistelle de Muscat JuveanoVinařský dvůr Němčičky Bílé likérové víno vyrobené technologií portských vín v netradičně reduktivních podmínkách. Vzhledem k použití odrůdy Muškátu moravského se ve víně pak projevuje intenzivně hroznové aroma. Dochuť vína je vzhledem k ročníku velmi šťavnatá, připomínající přezrálé nektarinky. Víno je už dnes jako mladé oceněno několika medailemi na mezinárodních soutěžích, poslední úspěch je z Festwine pořádaného v Brně. Doporučujeme jako aperitiv v létě nebo jako doprovod ovocným salátům. |
![]() |
||
100% hroznová šťáva MerlotVíno Hruška Nealkoholický nápoj vhodný pro děti, nastávající maminky, řidiče i abstinenty. Vitamínová bomba bez přídavku konzervantů a umělých barviv. Pasterováno. Hroznová šťáva pochází výhradně z odrůdy Merlot. |
![]() |
Uvedené ceny jsou doporučené koncové, včetně DPH.
Jan Přikryl, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Novinky brněnských vinoték - duben 2011
Novinky brněnských vinoték - květen 2011
Červnový přehled vinoték |
|||
AKA | Akademická vinotéka | MOR | Moravská vinotéka |
BAR |
Vinotéka Emil Bartoň | PEC | Petit Cru |
BAS | Bassta | SON | Vinotéka Sonneck |
HRU | Víno Hruška | SVO | Vinotéka Svoboda |
JOB | Vinotéka Vlastimil Job | TRA | Transvin |
KOL | Vinotéka Koláčkova | UAN | U Andersena |
KRA | Kratochvílovci | VGA | Vinná Galerie |
MBV | Moravská banka vín | VMV | Vinotéka MV61 |
MIS | Vinotéka Mistr | VUK | Vinotéka Vinařství U Kapličky |

- Průvodce kasinovými hrami v Brně: Od rulety po video automaty
- Dámské chytré hodinky: Stylové výběry
- HUAWEI chytré hodinky: Průlom v oblasti zdraví a wellness

Průvodce kasinovými hrami v Brně: Od rulety po video automaty
Brno je městem známým pro zajímavé památky, skvělé restaurace, divadla a univerzity. Mimo jiné je ale také místem, kde si můžete legálně a bezpečně vyzkoušet různé kasinové hry. V neustále kvetoucí moravské metropoli naleznete širokou nabídku her od klasické rulety až po moderní automaty jak pro pravidelné návštěvníky, tak pro příležitostné hráče. V...
Komentáře
normalni most. kdo vi odkud pochazeji hrozny. ale jako alternativa k zdravemu zivotnimu stylu a piti dzusu je to vhodne piti.
hmmm, asi nic moc. a kdo vi odkud pochazeji hrozny. :(