Cyklostezka kolem Svitavy se dočkala opravy

Brno, 31. října 2023 - Zpevnit povrch cyklostezky mezi ulicemi Křenová a Tkalcovská a vyřešit nevyhovující stav u přejezdů kolejí. Tak svůj záměr popsal navrhovatel, když jej před dvěma lety přihlašoval do participativního rozpočtu. Včera se opravený úsek cyklostezky slavnostně otevřel.

cyklostezka u svitavy tismmb

„Opravy cyklostezky a přejezdů kolejí jsme realizovali na etapy, celkově investice vyšly na 2,45 milionu korun. V budoucnu se cyklisté dočkají dalšího zlepšení v této lokalitě, v souvislosti s celkovou rekonstrukcí Křenové je totiž v plánu vybudovat pod frekventovanou silnicí pro cyklisty podjezd,“ uvedl radní pro oblast participace Filip Chvátal.

Projekt uspěl v hlasování v participativním rozpočtu Dáme na vás v roce 2021, kdy obdržel 2319 hlasů. Také letos Brňané a Brňanky rozhodují, jaké finálové projekty město zafinancuje. Vítězové si mezi sebe rozdělí 35 milionů korun. Hlasování začíná už ve středu 1. 11. Všechny informace jsou na webu paro.damenavas.cz.

Zdroj a foto: TIS MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...