Děti z SOS dětských vesniček pomalovaly trafostanici v Brně

Brno, 9. září 2021 - Netradiční výzdobu získala trafostanice distribuční společnosti EG.D ze skupiny E.ON v brněnských Medlánkách. Role umělců se tentokrát ujaly děti z SOS dětských vesniček. Trafostanici pomalovaly děti od 6 do 17 let. Během září by se měla dočkat nového vzhledu i další trafostanice, kterou pomalují mladí dospělí z domu na půl cesty SOS Kotva.

trafostanice eon brno

„S SOS dětskými vesničkami spolupracujeme dlouhodobě a tohle je jedna z mnoha forem naší spolupráce. Trafostanici k pomalování si děti vybraly samy a ve spolupráci s výtvarnicí Žanetou Zieglerovou si zvolily i téma, které na objektu ztvární,“ vysvětlila Kristýna Vacková z marketingu společnosti E.ON. Aktuálně také po České republice putuje roadshow Vysmáta pouť, kde mohou lidé pomoci SOS dětským vesničkám jen tím, že vyfotí svůj úsměv ve fotokoutku Úsměvna a nasdílí fotku na facebooku E.ONu. E.ON také daroval v minulém roce vesničce v Chvalčově na Zlínsku dvě fotovoltaické elektrárny na střechy jejich budov.

Trafostanici v Broskvoňové ulici tak zdobí pro SOS dětské vesničky symbolické téma rodiny. „Chtěly jsme, aby hlavním motivem byly děti a rodina, ať už se jedná o rodinu vlastní, nebo pěstounskou,“ vysvětlila Linda Najsrová, koordinátorka z SOS dětských vesniček v Brně. Na stěnách se tak objevují dospělé i dětské postavy, které společně se srdcem symbolizují právě život v rodině a lásku v ní. Dalšími motivy jsou pak příroda, zvířata a také ovoce, protože část ulic v Medlánkách nese název právě po některém druhu ovoce. Druhý objekt v Horově ulici pak brzy ozdobí netradiční ztvárnění známé osobnosti showbyznysu.

trafostanice eon brno1

S projektem řízeného street artu začala distribuční společnost EG.D ze skupiny E.ON zhruba před šesti lety, když vznikla první malba na trafostanici v Jihlavě. Dnes už je pomalováno více než 100 trafostanic po celém distribučním území EG.D v jižních Čechách, na Vysočině, na jižní Moravě a v částech Zlínského a Olomouckého kraje. Jen v Brně je z toho pomalováno několik desítek stanic a další přibývají. Umělci jsou různí, stejně jako témata. Trafostanice malují profesionálové, žáci základní a studenti středních škol a první trafostanice pomalovali i děti z SOS vesniček v Brně.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...