Odvážlivci mohou strávit celou noc v kasematech na Špilberku

Brno, 28. června 2017 - Máte pro strach uděláno? Troufnete si přespat v kasematech v místě, kde před dvě stě lety byli ubytovaní vězni? V tom případě je právě pro vás jako stvořený další ročník nocování v kasematech na Špilberku. Komfort: 0. Čeká vás pouze tma, dřevěná pryčna, chlad a přísný vězeňský režim. A možná i něco navíc.

kasematy spilberk

Při Nocování v kasematech odvážní návštěvníci zakusí na vlastní kůži tvrdý vězeňský režim, ustelou si na dřevěných pryčnách v celách někdejšího nejobávanějšího žaláře Habsburské monarchie a čeká je pouze tma, chlad, chléb a voda (možná i zelí) a noční překvapení.

Nocování se koná už v sobotu 1. července, dále pak 5. srpna a 15. září. Akce trvá vždy od 22.00 do 7.00, sraz účastníků před každým nocováním je u Jihozápadního bastionu u vjezdové brány na Špilberku (přístup od Gorazdovy ulice). Vstupenky za 250 Kč se prodávají na pokladnách na Špilberku i na Měnínské bráně v centru města.

Nocování v kasematech organizovalo Muzeum města Brna v minulosti již dvakrát a vždy se setkalo s velkým zájmem lidí. Jde o možnost, jak historický prostor poznat autentickým způsobem a odejít se silným zážitkem.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...