Na VUT začala mezinárodní soutěž nejlepších inženýrů

Brno, 2. března 2016 - Mezinárodní soutěž EBEC (European BEST Engineering Competition) tento týden odstartovala svá lokální kola v Brně. Soutěže se po celém světě účastní přes 5 tisíc studentů technických oborů a v rámci VUT se do utkání zapojily čtyři fakulty (FSI, FEKT, FAST a FIT). Čtyřčlenné týmy musí během pár hodin vyřešit konkrétní případové studie spojené s jejich oborem.

soutez inzenyru vut brno

Ve čtvrtek 3. března se utkají nejlepší studenti strojírenské fakulty. Ti loni na zadání firmy Škoda Auto museli vytvořit komplexní projekt ekologicky šetrného terénního vozu (od návrhu pohonu, zapojení ekologických technologií, vizualizace designového řešení vozu až po návrh ceny, plánu výroby nebo marketingové strategie).

V pondělí 7. března naváže na soutěž elektrotechnická fakulta FEKT, kde studenti loni řešili vývoj osobního asistenčního zařízení pro nevidomé, aby by jim usnadnili orientaci ve městech. Zadání pro letošní rok bude odtajněno vždy v 8:00 ráno, v odpoledních hodinách už musí mít studenti hotovo.

Nejlepší týmy VUT v Brně se potom utkají ve společném finále 9. března, kde se rozhodne o tom, kdo bude reprezentovat univerzitu ve středoevropském kole (ČR, SR, HUN). I toto kolo soutěže EBEC letos mimořádně hostí Brno. Finále soutěže se pak uskuteční začátkem srpna v srbském Bělehradě


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...