Nemocnice u sv. Anny získala tři zubní rentgeny díky Teplárnám Brno

Brno, 7. dubna 2015 - Větší komfort pro pacienty i personál a úspory v nákladech přinesou tři nové rentgeny, které pořídila Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně pro svoji Stomatologickou kliniku díky sponzorskému příspěvku Tepláren Brno. RTG přístroje s digitálním senzorem jsou určeny k intraorálnímu snímkování zubů a čelistí, které patří k nejčastěji používanému RTG vyšetření ve stomatologii.

zubni rentgen fnusa teplarny brno

„Přenos snímků je plně digitalizován. Ty tak budou nyní přeneseny přímo do počítačového systému v ordinaci, kde s nimi bude možné dál pracovat. Odpadne tedy odesílání pacientů, někdy i opakované, ke zhotovení snímku na RTG oddělení stomatologické kliniky. Navíc se ušetří za nákup speciálních filmů nutných pro dřívější zpracovaní. Pro naši nemocnici znamenají proto přístroje opravdu velký přínos po všech stránkách," uvedl ředitel svatoanenské nemocnice Martin Pavlík.

Teplárny Brno podporují brněnské zdravotnictví cíleně od roku 2010. I letos podpoří Teplárny většinu nemocnic v Brně, sponzorské dary poputují například k lékařům Masarykova onkologického ústavu, do Fakultní nemocnice Brno či do obou městských nemocnic. „Sami zdravotníci si vždy určí, na co dar využijí, co potřebují ke zlepšení péče o svoje pacienty, ale co by si kvůli napjatým rozpočtům nemohli vždy dovolit pořídit,“ podotýká generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...