Závody Brno Grand Prix Revival připomenou slávu závodních vozů

Brno, 20. května 2014 – Motory legendárních závodních speciálů zaburácí na brněnském automotodromu. V rámci závodního víkendu Brno Grand Prix Revival zde bude k vidění to nejlepší ze zlaté éry motoristického sportu, včetně populárních „doutníků" nebo unikátního závodního vozu značky ERA z 30. let.

BGPR1

Na brněnském okruhu budou o víkendu 5. a 6. července k vidění závody historických závodních vozů Grand Prix. Představí se například dvousedadlové vozy Bugatti z dvacátých let, 1,5litrové „doutníky" z let 1961 nebo automobily s přeplňovanými i atmosférickými motory z počátků světového šampionátů Formule 1. Pro mnohé diváky bude vyvrcholením celého Brno Grand Prix Revivalu závody vozů formule 1 vyrobené před rokem 1985, tedy automobily s třílitrovým motorem, které jezdily po tratích Velkých cen od roku 1966.

Závody obsahují celkem sedm různých sérií a budou doplněny představením československých formulí do roku 1990 a závodních motocyklů všech světových značek. Součástí víkendu bude také široký doprovodný program, prezentace historických vozidel a další aktivity zaměřené na tradici motoristického závodění na Masarykově okruhu.

BGPR pruh1

Závody historických vozů pořádá sdružení jejich příznivců od roku 1995. Pravidelně se konají na slavných okruzích celého světa a letos v červenci se tyto formule představí také divákům v Brně. Brno Grand Prix Revival pořádá Československý automobilový klub pro Moravu a Slezsko.

foto: archiv pořadatelů


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF